Acasă Stirile zilei Stiinta CRESTINISMUL sufera tot mai mult! Statisticile arata INGRIJORATOR!

CRESTINISMUL sufera tot mai mult! Statisticile arata INGRIJORATOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crestinismul sufera tot mai mult, statisticile aratand destul de ingrijorator, astfel ca din anul 1900 cand procentul crestinilor din Orientul Mijlociu era de 10%, in anul 2010 procentul a coborat la numai 5%.

Cercetatorii au pus aceasta scadere pe seama violentei si intolerantei religioase in crestere in zona si nu se poate anticipa daca recenta vizita a Papei ar putea schimba aceasta tendinta.

„Sunt trist sa ma gandesc ca poate va veni un timp, cand crestinsimul va disparea de pe acest pamant”, a declarat trimisul Vaticanului, reverendul Juan Solana, agentiei Associated Press.

In regiunea in care s-a nascut crestinismul, religia se confrunta cu un declin. Papa Francisc a spus ca in prezent crestinii „sufera in mod particular consecintele tensiunilor si conflictelor in curs de desfasurare” in Orientul Mijlociu.

Conducatorii bisericii locale pun emigrarea crestinilor pe seama violentei si a oportunitatilor privind locurile de munca din alte parti.

Astfel, comparand statisticile, trebuie remarcat faptul ca in anul 1910, din totalul populatiei de 15,8 milioane din Egipt, Irak, Israel, Iordania, Liban, Teritoriile Palestiniene si Siria, erau 1,6 milioane de crestini (10%), iar in anul 2010 din 148,9 milioane existau doar 7,5 milioane de crestini (5%).

Sursa: cultural.bzi.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos