Acasă Life Dezvoltare Personala Dupa o iarna grea si apasatoare, vine primavara. Intotdeauna! Vezi cele 50...

Dupa o iarna grea si apasatoare, vine primavara. Intotdeauna! Vezi cele 50 de lectii de viata pline de intelepciune ale unui COPAC!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

21. Compara-te cu tine insuti. Nu conteaza ca unii copaci au frunzele rosii, iar anumiti oameni ii prefera. Eu sunt un alt soi, insa anul asta am cele mai frumoase frunze de pana acum, de un verde crud.

22. Lasa-te imbratisat. Asa poti primi o bucatica de energie si iubire, daruind in schimb acelasi lucru sau orice iti doresti.

23. Puterea adevarata inseamna vulnerabilitate. Desi nu se vede intotdeauna, niciun copac nu e perfect. Cateodata oamenii ne fac rau, iar alte ori ne simtim obositi dupa atata zapada cazuta pe crengile noastre sau, pur si simplu, suntem usor indoiti pe alocuri, insa nu ascundem asta. Ne permitem sa ne aratam si vulnerabili si goi.

24. Adu valoare in vietile oamenilor, prin ceea ce esti. Eu ma bucur cand oamenii se adapostesc in umbra mea si am o prietena salcie, care admira indragostitii care privesc melancolic spre crengile ei.

25. Observa cum fiecare frunza are alta nuanta de verde. Aplica asta in viata ta si se va schimba radical.

26. Admira ce este in jurul tau. Pana si noi, copacii, ne invioram frunzele de admiratie, cand vedem oameni frumosi, fericiti si indrazneti.

27. Ai incredere! Daca natura poate fi atat de perfecta si abundenta, cum iti si trece prin cap ca tu ai putea fi altfel?

28. Iarta. Desi cateodata ma supar cand vad oameni care distrug natura sau arunca gunoaie pe jos, stiu ca e in puterea mea sa devin mai puternic si ca ei nu stiu mai mult de atat. Totusi tu, fiind om, poti face o schimbare in acest aspect. Iarta , apoi decide cum vrei sa actionezi tu insuti, in toate aspectele vietii tale.

29. Fii responsabil! Daca am da vina pe verile toride si pe gerul iernii, ce am rezolva? Ne concentram doar pe ceea ce putem face noi.

30. Timpul cel mai potrivit e acum! Nu asteptam anotimpul potrivit, ci cream noi momentul oportun. Aplica asta in viata ta si renunta la amanare. Tu, ca om, ai si mai multe posibilitati.

31. Renunta la trecut. Mi se pare absurd ca un copac sa se gandeasca la iarna grea din 2008, in loc sa se bucure de primavara placuta din 2014.

32. Fii tu insuti, intotdeauna. Renunta la masti. Ai vazut tu vreun copac care sa minta ca e de alt soi, doar pentru a fi placut? Nici nu e nevoie de asta. Atragem langa noi oamenii care rezoneaza cu ceea ce suntem cu adevarat.

33. Fii putin egoist, pana-ti gasesti forta de a darui. Toamna, datorita dansului nostru, vantul pare mai puternic si oamenii evita sa stea langa noi. Daca e furtuna, se tem sa nu cadem pe ei. Insa daca am ramane drepti doar de dragul lor, ne-am rupe. Asa ca, intelege ca uneori e nevoie sa va alungam putin, pentru a va putea darui mai mult, mai tarziu.

34. Nu te supara pe defectele observate la ceilalti, caci ei sunt oglinda ta. Am un prieten copac, ce sta langa un lac. Are multe imperfectiuni. E stramb, frunzele sunt mai putine, iar crengile mici si neregulate. Toate astea se reflecta in lacul din fata lui, insa niciodata nu l-am auzit suparandu-se pe apa, ca-i arata calitatile si defectele.

35. Uita-te in interior. Ma amuza cum voi oamenii vreti sa deschideti porti ce se deschid doar din interior. Daca viata ta nu arata cum ai vrea, uita-te la radacini, la interiorul si credintele tale. Am vazut o femeie suparata ca merele din pom nu erau bune si voia sa schimbe merele, nu sa ingrijeasca mai bine radacinile pomului.

36. Nu stiu daca ti-a mai spus cineva, insa noi copacii, in perioadele senine, ne pastram o rezerva de energie in interiorul nostru, pe care o folosim iarna. Poate ar fi o idee sa te gandesti si tu sa iei decizii pe termen lung.

37. Indrazneste sa stralucesti la valoarea ta. In momentul cand ne cresc frunzele, nu doare,ci e sarbatoare.

38. Oricat de intuneric ti-ar parea ca e, uita-te in sus. Intotdeuna vor fi stele care sa-ti lumineze drumul. Si nu, nu esti singur.

39. Infrumuseteaza vietile altora fara sa astepti nimic in schimb. Ai auzit vreun copac care sa spuna „Imi esti dator!”?

40. Bucura-te de soare, insa nu ramane in zona de confort, in perioadele calde. Nu astepta vantul sa te puna in miscare. Tu continua sa cresti singur, oricum.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos