Acasă Cultura Cinemagia Dupa interzicerea peliculei NOE, o noua tara interzice filmul „Exodus: Zei si...

Dupa interzicerea peliculei NOE, o noua tara interzice filmul „Exodus: Zei si regi”! Vezi TRAILERUL si spune-ti si tu parerea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Filmul „Exodus: Zei si regi/ Exodus: Gods and Kings” a fost interzis in Maroc, exact cu o zi inainte de lansarea oficiala, potrivit lefigaro.fr.

Centrul cinematografic marocan (CCM) a obligat salile de cinema din intreaga tara sa anuleze toate proiectiile care erau programate.

Decembrie pare sa fie luna polemicilor in cinematografia mondiala. Dupa controversele generate de filmul „The Interview”, noul film al regizorului Ridley Scott, „Exodus: Zei si regi”, a fost anulat in salile de cinematograf. De aceasta data Marocul a fost tara care a vizat o superproductie americana, anuland distribuirea peliculei la scara nationala, cu o singura zi inainte de lansarea sa oficiala.

Cu toate acestea, CCM avizase favorabil distribuirea filmului in Maroc, inainte de a se razgandi.

„Am fost sunat si amenintat cu inchiderea cinema-ului daca nu anulez proiectia acestui film”, a declarat Hassan Belkady, administratorul cinematografului Rif din Casablanca.

Dupa „Noe”, de Darren Aronofsky, lansat la inceputul acestui an, Ridley Scott a adaptat la randul sau pentru marele ecran un episod din Biblie. Filmul sau spune povestea profetului Moise, care a condus poporul evreu in afara Egiptului, pe vremea faraonilor.

Contactat de AFP, directorul CCM, Sarim Fassi-Fihri, nu a dorit sa vorbeasca despre motivele care au stat la baza acestei interdictii, explicand doar faptul ca este vorba de o decizie a „comisiei de control” a filmelor, care a preferat „sa anunte distribuitorul despre decizia sa, in loc sa o explice”. Potrivit Le Figaro, este vorba de aceleasi motive ca in Egipt, unde difuarea filmului a fost interzisa, din cauza „impreciziilor istorice si religioase”.

In vara acestui an, Ridley Scott a explicat ca a dorit sa interpreteze scena separarii in doua parti a apelor din Marea Rosie ca pe un fenomen natural, nu ca pe un miracol divin, iar acest fapt nu a fost pe placul anumitor comunitati religioase.

Apoi, actorul Christian Bale, care il joaca pe Moise, a descris acest personaj ca fiind un „schizofrenic” si un „barbar”.

Vezi TRAILERUL pe pagina urmatoare!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos