Acasă Stirile zilei Justitia Dragonul coruptiei cu 3 capete de la ASF. Rusanu, Carabulea si Mirzac...

Dragonul coruptiei cu 3 capete de la ASF. Rusanu, Carabulea si Mirzac – cercetati in stare de arest

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Rusanu, Carabulea si Mirzac raman in continuare in arest, de unde vor fi dusi la instanta cand va fi judecat dosarul Carpatica, asa au hotarat judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce au respins contestatiile formulate de cei trei.

Decizia instantei supreme este definitiva.

In 25 aprilie, instanta Curtii de Apel Bucuresti a mentinut masura arestarii preventive luate in cazul lui Ilie Carabulea Ilie, Marian Mirzac si Dan-Radu Rusanu, apreciind ca aceasta este legala si temeinica. Totodata, judecatorii au respins ca nefondate cererile celor trei de inlocuire a arestarii preventive cu masura preventiva a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Decizia a fost contestata de cei trei la instanta suprema.

In 28 aprilie, instanta de la Curtea de Apel Bucuresti care judeca dosarul „Carpatica” a dispus revocarea masurii controlului judiciar pentru Radu Mustatea si Elena Rusu. Decizia a fost atacata de procurori la ICCJ, care va analiza contestatia in 6 mai.

Potrivit Mediafax, in dosarul „Carpatica”, procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata, in 24 aprilie, in stare de arest, pe fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Dan Radu Rusanu, pe omul de afaceri Ilie Carabulea si pe Marian Marzac, fost membru al Consiliului ASF.