Acasă Sanatate Dr. Robert Young: „Aciditatea afecteaza viata. Ea se afla la baza tuturor...

Dr. Robert Young: „Aciditatea afecteaza viata. Ea se afla la baza tuturor bolilor si imbolnavirilor”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In natura, intr-un mediu curat si oxigenat exista mai multi ioni negativi, numiti si vitamine ale aerului”, iar in unele regiuni din natura (munte, malul marii sau cascade de apa) unde apa se afla intr-o continua miscare, proportia ionilor din aer este de 2.000 ioni negativi fata de 1.000 ioni pozitivi pe cm3. S-a constatat ca acest raport este cel mai benefic pentru fiinta umana. Doctorul Albert Kruger a descoperit ca ionii negativi maresc rata vitezei de oxidare a serotoninei din sange, reduc nevroza si anxietatea maresc apetitul, pofta de viata si tonifica organismul. in orase, in marile aglomerari urbane, datorita gazelor de esapament, a fumului de tigara, smogului industrial, antenelor de telefonie mobila, etc., se creaza un mediu extrem de nociv, incarcat cu ioni pozitivi. Acest mediu nociv favorizeaza starea de aciditate a organismului.
Alcalinitate prin dieta:

Alimentele acide sunt cele care produc senzația de greutate in organism, migrene, nervozitate, arsuri la stomac. Mai mult, excesul de alimente acide poate duce in timp la diferite boli, unele cronice și degenerative. Alimentele acide lasa in organism reziduuri cu numeroase consecinte nefaste asupra digestiei. Ele obosesc organele interne si altereaza functionarea lor.

Deoarece acidoza provoaca inflamatii si distruge celulele, organismul va incepe sa utilizeze steroizii, electrolitii, apa, lipidele (colesterolul) pentru combaterea aciditatii. Aceasta va avea ca urmare deshidratarea la nivel atat intracelular, cat si extracelular. Ceea ce este necesar in acest caz este ca in locul alimentelor generatoare de aciditate sa consumam alimente care creeaza alcalinitate in organism. Consumul de alimente care creeaza alcalinitate, in principal fructe si legume sub forma de suc sau in stare cruda va initia procesul de detoxificare si de rehidratare a organismului.

Conform dr. Robert Morse, alimentele se pot imparti in doua mari categorii: alimente care produc reactii acide in organism si alimente care produc reactii alcaline. Acest lucru nu este neaparat legat de pH-ul alimentului in sine. Alcalinitatea este cel mai mare agent de detoxificare a organismului, asa incat alimentele care produc alcalinitate vor detoxifica organismul. Cu cat un aliment va determina o alcalinitate mai ridicata, cu atat detoxificarea va fi mai profunda. in general, fructele sunt un exemplu de alimente de alcalinizare. Elementele componente alcaline ale fructelor sunt utilizate si pentru a hrani organismul. Ele sunt cu adevarat regeneratoare.

Alimentele de acidificare incetinesc, inhiba sau blocheaza procesul de detoxificare. Ele sunt inflamatoare si formeaza mucozitati in organism, provocand, in final, lezarea tesuturilor. Acizii pot deveni radicali liberi, provocand leziuni tisulare daca nu sunt legati de un antioxidant (care este alcalin) si eliminati. Cu toate acestea, acizii sunt necesari in desfasurarea proceselor de ionizare si oxidare. Dieta ar trebui sa contina in proportie de cel putin 80-90% alimente care produc alcalinizare.

Alimente alcaline

Dintre toate alimentele, vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp. Frunzele verzi sunt cea mai buna sursa de minerale alcaline, au un continut ridicat de fibre vegetale, au proprietati calmante si anti-stres si sunt cea mai buna sursa de clorofila.

sursa doctorulzilei