Acasă Sanatate Dr. Robert Young: „Aciditatea afecteaza viata. Ea se afla la baza tuturor...

Dr. Robert Young: „Aciditatea afecteaza viata. Ea se afla la baza tuturor bolilor si imbolnavirilor”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Odata incheiat procesul digestiei, alimentele, conform calitatii proteinelor, hidratilor de carbon, grasimilor, mineralelor si vitaminelor pe care le contin, vor genera o conditie de aciditate sau de alcalinitate in organism. Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se masoara prin intermediul unei scale numite pH, ale carei valori sunt cuprinse intre 0 si 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important sa cunoastem cum alimentele acide si cele alcaline afecteaza sanatatea. Pentru ca celulele sa functioneze corect, pH-ul acestora trebuie sa fie usor alcalin. La o persoana sanatoasa, pH-ul sangelui este intre 7,40 si 7,45.

Dr. Robert Young, microbiolog si nutritionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sangelui, considerand-o, alaturi de alti specialisti din domeniu, principala cauza a bolilor din epoca moderna.  “Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afecteaza fiecare celula din corp. Intregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescuta cronica corodeaza tesuturile organismului iar, daca nu este tinuta sub control, intrerupe activitatea si functionarea celulelor, de la bataile inimii pana la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afecteaza insasi viata. Ea se afla la baza tuturor bolilor si imbolnavirilor.”, arata doctorulzilei.

Boli cauzate de aciditatea marita a organismului

Daca corpul nostru mentine o aciditate extrema sau excesiva putem avea urmatoarele probleme:

Se produc radicalii liberi care oxideaza si altereaza intregul sistem imunitar, fiind necesari antioxidantii pentru eliminarea resturilor oxidarii din corp; – vitaminele si mineralele nu mai pot fi absorbite corect in organism; – bacteriile benefice din intestinul subtire isi pierd capacitatea de a ajuta la digestia corecta; – tesutul conjunctiv se deterioreaza si isi pierde capacitatea de a-si realiza toate functiile relationate cu sanatatea capilara, a pielii si a unghiilor; – somnul este neregulat si alterat; – apar dureri de cap, infectii si raceli; – apare o stare de oboseala permanenta si o lipsa de energie vitala.

Boala apare intr-un mediu acid (pH acid). Daca nu normalizam pH-ul sangelui, este dificil sa vindecam mai ales bolile grave.

Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocata de o alimentatie proasta, care include un exces de carne si grasimi saturate. Emotiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristetea blocheaza organe ca ficatul sau intestinele, impiedicand astfel corecta lor functionare.

Consecintele unei aciditati marite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele si mineralele, celulele au carente nutritionale, este dificila repararea celulara si eliminarea metalelor grele, tumorile pot creste mai repede, pot aparea artrita reumatoida, fibromialgia, sindromul de oboseala cronica, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arteriala, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliara, herniile, anxietatea, tulburarile de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitatiile si durerile musculare.

Dr. Robert Young confirma prin studiile sale toate acestea: “Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Cand se distruge echilibrul, iar organismul incepe sa produca si sa depoziteze mai multa aciditate si mai multe deseuri toxice decat poate elimina, atunci incep sa se manifieste diferite dureri si afectiuni.
Este cancerul cauzat de aciditate?