Acasă Politic Dovada care il poate infunda pe Liviu Dragnea! Liderul PSD, prins cu...

Dovada care il poate infunda pe Liviu Dragnea! Liderul PSD, prins cu biletelul roz!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

La perchezitiile din vara, procurorii ar fi gasit un biletel roz pe care era scris codul numeric personal al lui Liviu Dragnea, iar in dreptul acestuia era indicativul „sefu”, aceasta fiind proba anchetatorilor pentru acuzatiile din dosarul Tel Drum, sustine Maria Vasii, avocata liderului PSD.

Avocata Maria Vasii a declarat, miercuri, ca la perchezitiile din vara anului 2017, procurorii ar fi gasit un biletel roz pe care era trecut codul numeric personal al presedintelui PSD, Liviu Dragnea, alaturi de indicativul „sefu”. Aparatoarea lui Liviu Dragnea sustine ca aceasta ar fi fost proba procurorilor pentru a-l acuza pe liderul PSD de constituire de grup infractional organizat. Vasii a mai precizat ca, de fapt, biletelul era pentru soferul lui Liviu Dragnea, care avea astfel datele acestuia pentru a-i reface permisul de vanatoare.

Liviu Dragnea a contestat sechestrul dispus de DNA in dosarul Tel Drum, in valoare de aproximativ 27 milioane euro, instanta suprema stabilind termen pentru data de 29 noiembrie. Presedintele PSD a invocat faptul ca nu s-a constituit nicio parte vatamata in cauza, informeaza Mediafax.

„Procurorul nu a procedat potrivit legii la determinarea pretinsului prejudiciu – nefiind pana la acest moment o constituire de parte civila in cauza. Sub acest aspect va solicit sa observati ca nu mi-a fost adusa la cunostiinta imprejurarea ca ar exista vreo constituire de parte civila din partea vreunei parti civile. Procurorul nu are vocatie sa solicite sau sa dispuna masuri asiguratorii inainte de constituirea de parte civila- respectiv inainte de momentul procesual al revendicarii unor despagubiri din partea celor pretins vatamati/prejudiciati prin savarsirea infractiunii ce face obiect al actiunii penale. Nu a procedat la evaluarea bunurilor puse sub sechestru pentru a pastra limita prevazuta de lege de intindere a masurii asiguratorii .(..) Nefiind justificata legal ipoteza de luare a masurii sechestrului prin poprire asupra conturilor mele bancare, va solicit a dispune ridicarea masurii popririi”, se arata in contestatia depusa la Inalta Curte de Casatie si Justitie de avocatul lui Liviu Dragnea.

„Examinand ordonanta procurorului de instituire a masurii asiguratorii se observa ca procurorul a facut abstractie de existenta unui act procesual anterior- Ordonanta de neincepere a urmaririi penale emisa anterior de catre un procuror din cadrul PICCJ-DNA –asupra aceleiasi stari de fapt ce constituie obiect al investigatiei penale in prezenta cauza – si ca atare nu a luat in considerare principiul non-bis –in –idem – ce reprezinta o cauza de stingere a actiunii penale- si in aceste imprejurari nu exista temei pentru luarea masurii asiguratorii in dosar”, se mai arata in documentul depus la instanta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos