Acasă Stirile zilei Stiinta Dovada ca nu suntem singuri in Univers! Un obiect urias care nu...

Dovada ca nu suntem singuri in Univers! Un obiect urias care nu graviteaza in jurul Soarelui a trecut pe langa Pamant! Teoria cercetatorilor te va pune pe ganduri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un obiect urias care a trecut pe langa Pamant ar putea fi dovada existentei navelor spatiale extraterestre, spun oamenii de stiinta. Initial, cercetatorii au crezut ca obiectul ciudat ar putea fi un asteroid in forma unei tigari, dar cateva lucruri descoperite in legatura cu acesta i-au determinat sa creada ca ar putea fi un “artefact” al unei civilizatii straine.

Potrivit The Independent, cercetatorii implicati in proiectul SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) se pregatesc sa indrepte un telescop puternic in directia obiectului bizar, pentru a-i gasi provenienta.

Obiectul numit Oumuamua este primul vizitator al Sistemului Solar, provenit dintr-o alta galaxie a Universului. Prima data a fost obsevat in luna octombrie de catre cercetatorii de la Universitatea din Hawaii.

Acestia au dovedit faptul ca nu are forma caracteristica unui asteroid: este lunguiet, masurand sute de metri lungime, asadar asteroizii nu pot veni in forma non-rotunda. Unii cercetatori au sugerat ca aceasta forma de ac ar putea ajuta o nava spatiala sa calatoreasca pe distante lungi prin Univers, deoarce ar reduce foarte mult sansele de a fi lovita de gaz si de praf interstelar.

Corpul calatoreste rapid prin Univers, cu 196.000 km/ora si pare sa nu graviteze in jurul Soarelui, ci sa zboare prin Sistemul nostru Solar si in afara lui. in timp ce o origine naturala este mai probabila, deocamdata nu exista vreun consens in legatura cu provenienta sa. Echipele proiectului SETI vor folosi telescopul de la Green Bank din West Virginia.

Pe 12 decembrie, incepand cu ora 20.00 (ora Romaniei), cel mai mare telescop radio din lume va asculta obiectul in 4 benzi de frecvente radio.

seful proiectului SETI: “Prezenta lui Oumuamua in sistemul nostru solar ofera o descoperire a oportunitatii de a demonstra capacitatea noastra de a urmari obiectele straine.”

La distanta la care se afla ar fi nevoie de mai putin de un minut pentru telescopul Green Bank sa detecteze un transmitator omnidirectional cu puterea unui telefon mobil, arata Protv.

Chiar daca nu se gaseste nici o dovada a tehnologiei extraterestre, cautarea ar putea furniza informatii importante despre gazele din jurul Oumuamua sau despre prezenta sau absenta apei, spun cercetatorii. De asemenea, tinta este de studia un milion de stele si 100 de galaxii din apropiere.

incepand cu anii 1960 s-au desfasurat mai mult de 98 de proiecte SETI in intreaga lume, insa nici unul nu a dat nastere unor dovezi convingatoare despre civilizatiile extraterestre.