Acasă Stirile zilei Justitia Doua arestari in dosarul drepturilor TV, Mitica Dragomir cercetat in LIBERTATE

Doua arestari in dosarul drepturilor TV, Mitica Dragomir cercetat in LIBERTATE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Mitica Dragomir va fi cercetat in libertate, in timp ce oamenii de afaceri Mihai Corbu si Radu Arhire au fost arestati preventiv, a decis, marti dimineata, Tribunalul Bucuresti (TB), in dosarul privind vanzarea de catre LPF a drepturilor TV pentru meciuri, potrivit Mediafax.

Dragomir, Corbu si Arhire au fost adusi la instanta cu propunere de arestare preventiva in jurul orei 00.15, fiind audiati timp de peste cinci ore.

Decizia TB nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti (CAB).

Luni au fost retinuti, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, evaziune fiscala si spalare a banilor, si oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor, si Alexandru Madalin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscala si spalare a banilor.

Dumitru Dragomir i-ar fi determinat membrii LPF sa aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei in favoarea unei firme administrate de Mihai Corbu si Radu Arhire drept contravaloare a unor servicii de intermediere care nu au fost prestate, in scopul insusirii sumei, potrivit procurorilor bucuresteni.

Pentru realizarea acestui scop, Dumitru Dragomir, profitand de calitatea sa de presedinte al LPF, a creat, in paralel cu circuitul licit de vanzare (prin negociere directa) a drepturilor de televizare catre SC R. SRL, un circuit ilicit – fictiv, apt sa creeze confuzia cu cel licit, in scopul delapidarii sumei de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. El a inserat in circuitul fictiv un contract de intermediere, care atesta desfasurarea unor activitati de identificare pe piata a unui cumparator, cu societatea administrata de Mihai Corbu si Radu Arhire.

In baza contractului de intermediere, fostul presedinte al LPF a obtinut aprobarea platii, de catre Adunarea Generala a Actionrilor (AGA), a unui comision de 5 la suta din pret catre societatea administrata de inculpatul Mihai Corbu, cunoscand ca aceste servicii nu au fost prestate.

Totodata, in fiecare intrunire a AGA din aceasta perioada, Dragomir, care a condus adunarile, a prezentat membrilor actele circuitului licit, determinandu-i sa-si dea acordul pentru incheierea contractului de mandat intre LPF si societatea administrata de Corbu si Arhire, desi contractul intre LPF si SC R. SRL s-a incheiat ca urmare a negocierii directe.

Desi cunostea ca acel contract de mandat (intermediere) a ramas fara obiect si din punct de vedere juridic, Dragomir l-a executat in sensul ca a platit in trei transe comisionul catre societatea administrata de Corbu si Arhire, mai arata procurorii.

Din societatea administrata de Corbu si Arhire, suma de bani a fost transferata in cele din urma, in baza unor relatii comerciale fictive, in conturile unor societati fantoma, iar din conturile acestora sumele de bani au fost scoase in numerar si returnate inculpatilor, potrivit Parchetului TB.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos