Decizia finala a judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de luni, in dosarul Zambaccian, nu doar ca il trimite din nou in spatele gratiilor pe Adrian Nastase, dar mai ordona si confiscarea de la familia sa a peste 1,8 milioane de lei.

Completul de cinci judecatori al ICCJ a decis sa mentina sechestrul asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand familiei Nastase, care a fost instituit de procurorii anticoruptie in 25 ianuarie 2010.

De asemenea, judecatorii au decis confiscarea a 80.489 de dolari si 5.000 de euro, in echivalentul BNR din ziua platii, de la fosta sefa a Inspectoratului de Stat in Constructii Irina Jianu, condamnata si ea in dosarul Zambaccian.
In plus, Adrian Nastase, sotia acestuia si Irina Jianu vor trebui sa plateasca cate 20.000 de lei, reprezentand cheltuieli judiciare.

Instanta suprema i-a condamnat luni, in dosarul Zambaccian, pe Adrian Nastase la patru ani de inchisoare cu executare, pe sotia acestuia, Dana Nastase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.
Fostul premier a fost acuzat in acest caz ca, in perioada 2002 – 2004, in calitate de premier, ar fi primit, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau in contravaloarea unor bunuri importate din China si cheltuielile aferente acestor importuri, precum si contravalorea unor lucrari efectuate la imobilele lui Nastase din localitatea Cornu si din Bucuresti.

In 20 iunie 2012, Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, tot de ICCJ, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul calitatii”. El a fost incarcerat in 26 iunie 2012 si pus in libertate la 18 martie 2013, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea lui de eliberare conditionata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.