Acasă Stirile zilei Justitia Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Apostu şi Călin Stoia, scos de...

Dosarul în care sunt judecaţi Sorin Apostu şi Călin Stoia, scos de pe rolul Curţii de Apel Cluj

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dosarul în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie fostul primar din Cluj-Napoca Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia a fost scos, miercuri, de pe rolul Curţii de Apel Cluj, după decizia instanţei supreme de a strămuta cazul la Târgu Mureş.

Conform unui comunicat de presă transmis de Curtea de Apel Cluj, această instanţă a dispus, miercuri, scoaterea de pe rol a dosarului în care sunt judecaţi fostul primar Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia şi trimiterea lui la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Curtea de Apel Cluj a dispus scoaterea de pe rol a dosarului penal privind pe Apostu Sorin şi alţii şi trimiterea cauzei spre competentă soluţionare Curţii de Apel Târgu Mureş, luând act de sentinţa penală numărul 271 din 20 februarie 2012 prin care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea formulată de inculpatul Apostu Sorin şi a dispus strămutarea cauzei în favoarea Curţii de Apel Târgu Mureş”, se arată în comunicat.

Procesul în care fostul primar Sorin Apostu este acuzat de corupţie, alături de omul de afaceri Călin Stoia, va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Târgu Mureş, cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Cluj fiind admisă de instanţa supremă.

Avocaţii fostului primar al municipiului Cluj-Napoca solicitaseră strămutarea procesului de la Curtea de Apel Cluj invocând, între altele, mediatizarea excesivă a cauzei.

Instanţa supremă a admis, în februarie, cererea lui Sorin Apostu, dosarul urmând să fie trimis de la Cluj la Curtea de Apel Târgu Mureş. Totodată, instanţa a arătat că în dosar vor fi menţinute toate actele efectuate în cauză până în acest moment.

După primirea dosarului, instanţa Curţii de Apel Târgu Mureş va stabili următorul termen de judecată.

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările. De asemenea, Sorin Apostu a cerut să fie eliberat sub control judiciar, dar instanţa supremă i-a respins solicitarea.

Potrivit DNA, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).

Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost mutaţi, la sfârşitul lunii ianuarie, din Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Dej, avocaţii celor doi susţinând că starea de sănătate a acestora s-a înrăutăţit „din cauza condiţiilor inumane de detenţie”.

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată în 15 februarie la Registratura Primăriei.

Sorin Apostu a susţinut, într-o scrisoare deschisă adresată locuitorilor oraşului, că după demisia din funcţie cariera sa politică şi administrativă încetează şi că va aştepta ca justiţia să îşi urmeze cursul şi să îşi poată dovedi nevinovăţia.