Acasă Politic Doi politicieni germani acuza Guvernul roman de blocarea accesului in spatiul Schengen!

Doi politicieni germani acuza Guvernul roman de blocarea accesului in spatiul Schengen!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Doi politicieni germani au acuzat Guvernul roman de impiedicarea accesului Romaniei si Bulgariei in Schengen, relateaza site-ul Euractiv.com.

Potrivit site-ului, europarlamentarul Manfred Weber, vicepresedintele Partidului Popular European (PPE), a laudat Bulgaria pentru pregatirea aderarii sale la Schengen, in pofida votului de veto al Germaniei, pe 7 martie, care a blocat aderarea celor doua state membre UE la spatiul Schengen.

Aderarea la Shengen s-a soldat cu un esec din cauza ca, in ultimii trei ani, Guvernul Romaniei s-a confruntat cu probleme constitutionale intr-un mod contraproductiv, a declarat Weber, potrivit site-ului.

Romania si Bulgaria “sunt abordate la pachet, (iar) motivul pentru care nu a avut loc extinderea Schengen tine de Romania, ci nu de Bulgaria”, a declarat vicepresedintele PPE in cursul unui eveniment public, la Bruxelles.

Insa Weber a subliniat, citat de site, ca socialistii din Bulgaria, la fel ca de oriunde altundeva, “fac promisiuni pe care nu le pot onora”.

“Atunci cand au castigat alegeri am vazut doar dezamagire. Atunci cand privim spre vecinul nostru, Franta, unde François Hollande a promis tot felul de lucruri, cresterea (economica) este in scadere, somajul este in crestere, datoria creste, iar toate acestea s-au intamplat dupa ce socialistii au ajuns la putere”, a continuat el.

Ministrul german de Interne
Via: Circul Politic  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos