Francoise si Thomas Coupini se simt ca acasa in Calafat. In urma cu 10 ani, un roman, angajat la firma lor de constructii din orasul belgian Liege, i-a adus in vacanta in Romania. A fost dragoste la prima vedere si, in urma cu patru ani, cei doi au decis sa se mute aici definitiv.

Thomas Coupini: Noi am fost aici la vacanta si am vazut traditie, cum se comporta lumea, cum e vara, iarna si am gandit o data cu sotia mea: Ce facem? Cumparam o casa la Calafat? Si am cumparat!

Cu banii stransi din afacerea pe care au avut-o timp de 30 de ani in Belgia si-au cumparat o casa veche de peste 100 de ani intr-un oras aflat la mii de kilometri departare. 100.000 de euro i-a costat cladirea, renovarea ei si amenajarea unui magazin de suveniruri.

Françoise Coutini Couturier: Calafat pentru mine este un oras curat, frumos, linistit, si pentru varsta noastra, e paradis! in Belgia a fost frumos, dar aici e inima!

Dupa mai bine de 50 de ani petrecuti in tara ciocolatei au decis sa schimbe meniul belgian cu cel romanesc si au prins gustul sarmalelor.

Constantin Chiritescu, prieten: Tom, pregatim un escargot, si el foarte clar asa: ma numesc Tom, sunt din Olanda si nu mananc melci ! Clar, decis, in schimb, mancator de sarmale!

Prietenii recunosc ca belgienii sunt inima orasului si adevarati ambasadori ai locului pentru ca promoveaza localitatea peste hotare de fiecare data cand au ocazia.

Stefan Popescu, vecin: Fie roman, fie belgian, nu e deosebire, e un om foarte respectuos, cu niste calificari ce nu exista pe raza noastra, orice il rogi el știe sa faca, e cinstit și cu bun simț.

in semn de multumire, Primaria Calafat le-a oferit celor doi o Diploma de Excelenta si o Distinctie Speciala.

Sursa: Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.