Acasă Stirile zilei Doi belgieni traiesc visul romanesc dupa ce s-au indragostit la prima vedere...

Doi belgieni traiesc visul romanesc dupa ce s-au indragostit la prima vedere de Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Francoise si Thomas Coupini se simt ca acasa in Calafat. In urma cu 10 ani, un roman, angajat la firma lor de constructii din orasul belgian Liege, i-a adus in vacanta in Romania. A fost dragoste la prima vedere si, in urma cu patru ani, cei doi au decis sa se mute aici definitiv.

Thomas Coupini: Noi am fost aici la vacanta si am vazut traditie, cum se comporta lumea, cum e vara, iarna si am gandit o data cu sotia mea: Ce facem? Cumparam o casa la Calafat? Si am cumparat!

Cu banii stransi din afacerea pe care au avut-o timp de 30 de ani in Belgia si-au cumparat o casa veche de peste 100 de ani intr-un oras aflat la mii de kilometri departare. 100.000 de euro i-a costat cladirea, renovarea ei si amenajarea unui magazin de suveniruri.

Françoise Coutini Couturier: Calafat pentru mine este un oras curat, frumos, linistit, si pentru varsta noastra, e paradis! in Belgia a fost frumos, dar aici e inima!

Dupa mai bine de 50 de ani petrecuti in tara ciocolatei au decis sa schimbe meniul belgian cu cel romanesc si au prins gustul sarmalelor.

Constantin Chiritescu, prieten: Tom, pregatim un escargot, si el foarte clar asa: ma numesc Tom, sunt din Olanda si nu mananc melci ! Clar, decis, in schimb, mancator de sarmale!

Prietenii recunosc ca belgienii sunt inima orasului si adevarati ambasadori ai locului pentru ca promoveaza localitatea peste hotare de fiecare data cand au ocazia.

Stefan Popescu, vecin: Fie roman, fie belgian, nu e deosebire, e un om foarte respectuos, cu niste calificari ce nu exista pe raza noastra, orice il rogi el știe sa faca, e cinstit și cu bun simț.

in semn de multumire, Primaria Calafat le-a oferit celor doi o Diploma de Excelenta si o Distinctie Speciala.

Sursa: Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos