Acasă Stirile zilei Documentul secret de la Sankt Petersburg spulbera propaganda sovietica a moldovenismului!

Documentul secret de la Sankt Petersburg spulbera propaganda sovietica a moldovenismului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sovieticii au muncit din greu, dupa raptul teritorial prin care ne-au luat Moldova de peste Prut (dar si alte tinuturi), sa ii rupa pe romanii moldoveni si din punct de vedere cultural de tara mama. Dupa ce in prima faza au eliminat elitele, in faza a doua au indoctrinat copiii cu teorii criminale si mincinoase.

Asfel, au prezentat Romania ca pe o tara imperialista care vrea sa le ia moldovenilor libertatea, limba si cultura. In acelasi timp le-au spus ca ei, moldovenii, NU sunt din același neam cu romanii, ca ei sunt pur si simplu moldoveni, ca au o limba moldoveneasca diferita de romana. Iar pentru ca si din punct de vedere istoric lucrurile sa fie convingatoare, falsificatorii istoriei i-au indoctrinat si cu faptul ca moldovenii sunt urmași ai dacilor liberi, pe cand romanii sunt o populatie romanizata care nu mai are legatura cu dacii.

In paralel, pe teritoriul Romaniei, aceeiasi bolsevici odiosi interziceau orice discutii despre Basarabia, pentru a o scoate romanilor din memorie, noteaza cunoastelumea.

Cu toate acestea, documentele mai vechi, de pe vremea imperiului tarist, lamuresc situatia. Iata ce se spunea la Curtea Imperiala din Sankt Petersburg in anul 1840:  „Moldova si Valahia sunt tari locuite de un popor care are o singura origine, o singura limba, o singura Credinta, in pofida separatiei lor pe plan civil, ele au avut necontenit o singura soarta comuna: au suferit impreuna de-a lungul secolelor, purtand aceeasi cruce grea, iar acum sorb o noua viata din acelasi izvor datator de viata. Ele au acelasi trecut, acelasi prezent si, bineinteles – acelasi viitor!” („Despre situatia invatamantului in Principatele Moldovei si Valahiei” in Revista Ministerului Instructiunii Publice, fasculul 29, sectiunea IV,  Petersburg, 1840, pagina 7).

Cand oare, Rusia de astazi o sa recunoasca adevarul, o sa isi ceara scuze pentru crimele comise si o sa permita unirea Republicii Moldova cu Romania.