Ce nu ti-a spus nimeni despre pepenele rosu! Ne poate ingrasa foarte repede!

129

Pepenele rosu este un aliment extrem de sanatos. Contine peste 90% apa, fiind unul dintre putinele fructe care se poate „bucura” de o asemenea proportie (alaturi de pepenele galben, castraveti, etc) si furnizeaza putine calorii – 25 kilocalorii/100g.
Paradoxal, in ciuda continutului mare de apa si a caloriilor putine, pepenele rosu te poate ingrasa. De ce? Pentru ca nimeni nu se limiteaza sa consume doar 100g de pepene la o masa.

!-- Composite Start -->
Loading...
<

„Daca o persoana ajunge sa consume 1.5-2 kg de pepene la o masa (ceea ce nu e prea greu), rezulta ca aduce in organism 375-500 kcal / o data, ceea ce echivaleaza cu aproximativ o ciocolata de 100 g (450-600 kcal). Iar daca aceste 500 kcal sunt consumate seara dupa ora 17-18, depunerea este de peste 90% si atunci sa nu ne miram de cresterea alarmanta in greutate, mai ales a persoanelor de sex feminin, minole si sedentare, dar nu numai”, sustine dr. Calin Marginean pe blogul sau.

Pepenele rosu poate duce la cresterea tensiunii
Daca exista persoane care nu (prea) obisnuiesc sa consume lichide pe parcursul unei zile, ingestia brusca / brutala a unei cantitati asa de mari de lichide poate determina cresterea la fel de brusca a tensiunii arteriale, iar de aici riscurile aferente datorate acestei boli.

Consumul excesiv poate favoriza colica renala
Indiferent de culoare, pepenii au si un efect diuretic puternic, putind mobiliza o piatra renala „muta” pana atunci simptomatic.