Acasă Cultura Cinemagia DOCUMENTARUL care zguduie box-office-ul din SUA

DOCUMENTARUL care zguduie box-office-ul din SUA

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Weekend-ul trecut a adus o surpriza de proportii in box-office-ul american, dupa ce documentarul „2016: Obama’s America” a facut incasari de 6.3 milioane de dolari. Chiar daca „The Expendables 2” a fost lider, documentarul anti Obama a reusit sa fure show-ul, fiind cel mai discutat film de peste Ocean.

Americanii si-au indreptat atentia in utimele saptamani catre documentarul „2016: Obama’s America”, care zguduie puternic imaginea presedintelui actual, Barack Obama.

Cu un slogan deloc subtil – Love Him. Hate Him. You Don’t Know Him, documentarul regizat de Dinesh D’Souza si John Sullivan, cunoscuti pentru viziunile politice si sociale conservatoare, nu este deloc bland cu Obama.

Filmul, considerat o propaganda republicana, a avut un buget de 2.5 milioane de dolari si a strans pana in acest moment 9.1 milioane de dolari si este in acest moment documentarul conservator cu cele mai mari incasari din toate timpurile si cel mai bun documentar din 2012 ca incasari.

„Vom merge acolo unde ni se cere, iar in acest moment sunt multe astfel de cereri”

a spus Mark Joseph, seful de marketing care se ocupa de promovarea filmului pentru site-ul thewrap. Documentarul este produs de The Rocky Mountain.

Realizatorii documentarului care are la baza best seller-ul „The Roots of Obama’s Rage”, scrisa de Dinesh D’Souza , incearca prin acest film sa le expuna americanilor cat de grava ar fi situatia Americii peste 2 ani, daca Obama ar castiga din nou alegerile din aceasta toamna.

Filmul aduce in prim plan si evenimente din viata presedintelui Obama, inca din copilarie si pana in momentul in care a castigat alegerile si include un interviu cu fratele lui, George Obama.

D’Souza a declarat ca a ales sa faca acest documentar cu intentia de a ridica noi intrebari si a-i face pe americani sa se intrebe daca realegerea lui Obama este o decizie buna. Acesta a recunoscut ca ales structura documentarelor lui Michael Moore.

„Cand a lansat Fahrenheit 9/11 in 2004, inainte de alegeri, documentarul lui a starnit o gramada de discutii. Am invatat multe lucruri de la el si sper sa invete si el de la mine cum sa te descurci cu informatiile”

a spus D’Souza.

Creatorii documentarului sunt de parere ca lumea intreaga trebuie sa cunoasca mai indeaproape viata lui Obama de dinainte de a fi presedinte, pentru ca evenimentele din trecut i-au format idelogia politica pe care o promoveaza la nivel global.

„Habar n-aveam cine este acest om pana cand n-a ajuns la Casa Alba. Contextul politic mondial este unul extrem de delicat si unele decizii pe care le-ar putea lua el ne pot afecta vietile tuturor permanent”

a spus producatorul documentarului Gerald R. Molen.

Molen este unul dintre cei mai respectati producatori de la Hollywood, care in ultimii 30 de ani a lansat filme de succes ca „Jurrasic Park”, „Days of Thunder”, „Minority Report” si „Lista lui Schindler”.

Presa de peste Ocean scrie ca desi cei din tabara anti Obama au ales sa bombardeze publicul cu acest documentar, impactul sau asupra alegerilor din SUA din noiembrie va fi minim.