Perchezitiile procurorilor vizeaza fapte de coruptie in legatura cu achizitiile de la Ministerul Sanatatii, Spitalul Cantacuzino si Asociatia de Neonatologie.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) fac, luni, perchezitii la 20 de adrese din Bucuresti, printre care si la spitale, intr-un dosar privind fapte de coruptie care ar fi fost savarsite de functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe.

DNA face cercetari in aceasta cauza pentru „suspiciunea savarsirii, in perioada 2008-2011, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, de catre functionari publici, in cadrul unor proceduri de achizitie, prin programe finantate din fonduri publice si din fonduri externe”, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Perchezitiile sunt facute la sediile unor institutii publice si unitati sanitare, a aratat DNA.

„In acest moment, in cauza se efectueaza urmarirea penala prin raportare strict la fapte, nefiind inceputa urmarirea penala fata de vreo persoana”, a precizat DNA.

Procurorii beneficiaza de sprijin din partea Oficiului de Lupta Antifrauda (OLAF) din cadrul Comisiei Europene, DLAF, precum si de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si al Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here