Directia Nationala Anticoruptie vrea sa ceara prin instanta ca presedinte Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, sa fie arestat. Acesta nu a revenit in tara in termenul impus de organele judiciare

 

Surse din DNA au declarat marti, pentru MEDIAFAX, ca solicitarea de inlocuire a masurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv este urmarea faptului ca presedintele CJ Constanta nu s-a intors in tara pâna la 11 iunie, asa cum dispusese instanta.

Miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa se ia in discutie o contestatie a lui Nicusor Constantinescu impotriva unei decizii a Tribunalului Bucuresti prin care s-a stabilit, in 4 iunie, legalitatea si temeinicia masurii controlului judiciar in cazul sau.

Tot la Curtea de Apel Bucuresti va fi luata in discutie, joi, o contestatie a DNA fata de hotarârea prin care Tribunalul Bucuresti a respins propunerea procurorilor de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar fata de seful CJ Constanta. Acest proces ar fi trebuit sa aiba loc luni, insa el a fost amânat pentru ca apararea sa aiba timp depuna in instanta o serie de acte medicale ce ar atesta starea de sanatate a lui Constantinescu.

Presedintele CJ Constanta a afirmat, intr-un comunicat transmis anterior prin intermediul avocatului sau, ca DNA il acuza ca s-ar sustrage urmaririi penale si ca a cerut arestarea sa preventiva, desi el a fost operat si se afla intr-un spital din SUA.

In 27 mai, Nicusor Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru abuz in serviciu, alaturi de el fiind deferit justitiei directorul RAJDP Constanta, Adrian Gâmbuteanu, dupa ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curtii de Conturi.

Potrivit DNA, Gâmbuteanu, in calitatea sa de director general al director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP) Constanta, cu ajutorul lui Nicusor Daniel Constantinescu, presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a refuzat, in mod repetat, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat in 2011, 2012 si 2013. Astfel, arata procurorii, nu a mai fost posibila efectuarea consecutiva a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate.

O alta acuzatie adusa in acest dosar se refera la faptul ca in perioada 2007-2014, presedintele Consiliului Judetean Constanta nu a prelungit 11 certificate de urbanism si autorizatiile de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de doua societati comerciale.

Intr-un alt dosar, in 25 aprilie, seful Consiliului Judetean Constanta a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu in forma continuata, el fiind acuzat ca, in perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta.

Constantinescu este cercetat, in alt dosar, pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de 9 milimetri.

Nicusor Constantinescu mai este judecat, din octombrie 2008, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor terenuri in care mai sunt acuzati primarul Radu Mazare si alte 35 de persoane.

Sursa: mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.