Directorul ANM anunta cand se instaleaza iarna! Vezi cand va ninge – Cap Limpede

Directorul ANM anunta cand se instaleaza iarna! Vezi cand va ninge

Directorul ANM, Ion Sandu, a anuntat ca in perioada 10-24 noiembrie probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusa. Dupa a doua jumatate a lunii noiembrie pot aparea temperaturi scazute si precipitatii mixte, insa iarna isi va intra in drepturi mai tarziu.

„In perioada imediat urmatoare, 10-24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusa, exceptand zona inalta unde pot sa apara lapovite sau ninsori foarte slabe. Incepand cu 24 noiembrie, se raceste putin, dar probabilitatea pentru precipitatii mixte este in continuare redusa, mai ales pentru zona de centru si nord a tarii”, a spus directorul ANM, Ion Sandu, participant la intalnire.

Click pe aceeasi tema:  Cod rosu de canicula in 19 judete si Bucuresti! Temperaturile ajung si la 44 de grade!

El a explicat ca iarna se instaleaza daca sunt inregistrate temperaturi negative noaptea tot timpul, iar ziua temperaturi apropiate de zero.

„Aceste conditii, din informatiile pe care ANM le detine in acest moment, pot sa apara dupa 2 decembrie. Prin urmare, pana in 2 decembrie poate sa ninga in zona de munte si slab la munte si deal, dar nu sunt indeplinite conditiile pentru instalarea iernii”, a mai spus Sandu.

Premierul interimar, Sorin Cimpeanu, a convocat o videoconferinta cu prefectii si institutiile implicate in pregatirea de iarna, la sediul MAI, iar concluzia acestor discutii a fost aceea ca deocamdata nu sunt intrunite conditiile pentru instalarea iernii.

Click pe aceeasi tema:  Meteorologii au facut anuntul! Vezi cum va fi vremea de Craciun!

 

spre