Crimeea nu a votat in realitate pentru aderarea la Rusia! Este o declaratie oficiala aparuta recent pe site-ul Consiliului Presedintiei Rusiei in probleme privind dezvoltarea societatii civile si a drepturilor omului.

Evident ca gafa a fost imediat reparata, iar declaratia eliminata de pe site , insa activistul pentru drepturile omului, Svetlana Gannushkina, a declarat intr-un interviu pentru 24 Channel, ca  Rusia s-a facut de rusine in problema Crimeei.

Gannushkina este unul dintre liderii societatii civile care au analizat starea de spirit din Crimeea.

Potrivit membrilor Consiliului prezidential, la referendumul din martie privind statutul Republicii Autonome Crimeea au fost prezenti aproximativ 30% din cetatenii cu drept de vot din peninsula. Din acestia, doar jumatate au votat in favoarea anexarii de catre Rusia.

Astfel soarta Crimeei a fost decisa de o minoritate pro – rusa: aproximativ 15%.

Anterior, organismul politic al tatarilor din Crimeea, Mejlis, a declarat ca cifrele reale privind prezenta la referendum au fost mult sub cele anuntate.

Amintim ca, potrivit Kremlinului, aproape 97 % din populatia Crimeei a votat in favoarea aderarii republicii la Rusia. Acest vot a stat la baza juridica a recunoasterii anexarii Crimeei la Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.