Acasă Stirile zilei Social Din 2013 vom avea carte electronica de identitate!

Din 2013 vom avea carte electronica de identitate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Din 2013, vom avea carte electronica de identitate cu care vom calatori in statele Uniunii Europene, potrivit unei Ordonante de Urgenta.

Cartea electronica de identitate este de tip smart card si va contine date in format tiparit sau in format inscriptionat prin tehnologie laser si in format electronic, precum si elemente de particularizare si de siguranta.

Cartea electronica de identitate va contine datele cu caracter personal din cartea din identitate, adica: numele si prenumele titularului, sexul, cetatenia titularului, data si locul nasterii titularului, fotografia titularului, C.N.P, adresa de domiciliu a titularului.

Verificarea identitatii titularului cartii electronice de identitate se stabileste prin compararea directa a datelor biometrice preluate de la titularul acesteia, cu ocazia verificarii, cu datele inscrise in cartea electronica de identitate, confom alineatului 3 din acelasi articol al Ordonantei.

Dupa personalizarea cartii electronice de identitate, respectiv a cartii de identitate si transmiterea acestora la autoritatea competenta sa le elibereze, toate datele stocate in bazele de date de productie se sterg prin procedura automata.

Sursa: economica.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos