Acasă Multimedia Videogalerie DIFERENTA dintre OUALE ALBE si OUALE MARONII! De ce exista oua de...

DIFERENTA dintre OUALE ALBE si OUALE MARONII! De ce exista oua de culori diferite?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un expert de la Universitatea Cornell a oferit raspunsul la o dilema a oamenilor: Care este diferenta dintre ouale albe si ouale maronii?

Cu siguranta ati remarcat ca, din punct de vedere al gustului, toate ouale de gaina sunt la fel. Nici galbenusul nu este diferit in functie de culoarea cojii oului.

Exista tousi o diferenta foarte mica, spune Tro Bui, de la Universitatea Cornell: ouale maronii contin mai multi acizi grasi omega-3. De ce exista oua de culori diferite? Bui precizeaza ca de obicei ouale albe sunt facute de gaini albe, care au si formatiunile de piele din spatele urechilor tot albe.

Ouale maronii sunt facute de gaini brune sau roscate, care au aceasta zona din spatele urechii de culoare rosie. Aceste gaini au pielea din spatele urechii de culoare rosie. Indiferent de rasa gainilor, coaja oualor nu difera. Dar gainile mai tinere fac de regula oua cu coaja mai groasa.

Totodata, spune Tro Bui, gainile care depun oua maronii sunt de obicei mai mari si intretinerea lor costa mai mult, in timp ce exemplarele care fac oua albe sunt mai eficiente din punct de vedere al costului. Consumatorii trebuie sa tina insa cont ca modul in care sunt hranite gainile va determina culoarea galbenusului si calitatile nutritive ale oului.

Sursa: descopera.ro