Acasă Sanatate Dialog halucinant intre doi medici, la spitalul din Ramnicu Sarat! „Noi trimitem...

Dialog halucinant intre doi medici, la spitalul din Ramnicu Sarat! „Noi trimitem acasa urgentele care mor la domiciliu”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Scandal de proportii la spitalul din Ramnicu Sarat. Doctorul primar Paul Eugen Ranja a fost filmat pe ascuns in timp ce-i spunea la telefon unui superior ca unitatea medicala e nevoita sa refuze internarea unor pacienti grav bolnavi din cauza lipsei de bani. Mai mult, medicul pomeneste si de un posibil caz de malpraxis. 

„Noi trimitem acasa urgentele care mor la domiciliu”- este declaratia cutremuratoare a unui medic de la spitalul din Ramnicu Sarat. E un fragment dintr-o conversatie inregistrata de un pacient. Medicul caruia ii apartin cuvintele este anchetat acum de superiori. Barbatul sustine ca au fost vorbe aruncate la nervi si ca discutia era una privata.

„El are glicemie 200. Asta nu e urgenta, doamna! Noi trimitem acasa urgentele care mor la domiciliu! Asta nu e o urgenta!” Acesta este un fragment dintr-o conversatie telefonica pe care medicul de garda Paul Ranja a avut-o cu o colega. Discutia a fost inregistrata chiar de pacientul diabetic despre care vorbea doctorul.

Bolnavul venise cu trimitere, sa fie internat 7 zile, pentru analize. insa medicul voia sa il tina in spital doar o zi, pe motiv ca nu era un caz urgent.

Medicul spune ca afirmatia e scoasa din context. Pana la urma, pacientul a ramas internat o saptamana. Desi ii ia apararea medicului, conducerea spitalului a inceput o ancheta.

Conversatia telefonica de la care a pornit scandalul are inca un fragment socant. Medicul mentioneaza un bolnav care venise la spital cu trimitere de la medicul de familie, pentru analize. A fost vazut de un alt medic si a murit la numai doua ore dupa ce a plecat acasa.

Managerul spitalului din Ramnicu Sarat sustine ca nu are probleme cu finantarea si ca nu se pune problema sa faca economii, mai ales cand e vorba de urgente. De fapt, unitatea medicala chiar a reusit, din surse proprii, sa reabiliteze doua sectii ale unitatii medicale,  informeaza ramnicpress.ro.