Acasă Stirile zilei Dezvaluirile unui lider mason: Romania a avut o mare sansa sa devina...

Dezvaluirile unui lider mason: Romania a avut o mare sansa sa devina lider zonal, dar a ratat-o!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dr. Anca Nicolescu, unul dintre liderii masoneriei feminine din Romania si nu numai, crede ca tara noastra trebuie sa isi castige pozitia de lider in Balcani sau chiar in Europa, iar pentru asta trebuie in mod continuu si constant sa puna conditii in relatiile diplomatice sau militare.      

In opinia specialistilor, Romania a preferat, in decursul istoriei, pozitia de “cel condus” decat pozitia de “conducator”, drept pentru care a reusit destul de tarziu sa se integreze in Uniunea Europeana sau chiar in N.A.T.O.  Chiar si din actuala postura, de partener strategic cu S.U.A. si membru cu drepturi depline ai Uniunii Europene, Romania nu reuseste sa devina un lider zonal, cu toate ca este una dintre putinele tari puternice la granita balcanica in U.E. si printre cele mai bogate din regiune.

„Cred cu tarie ca am fi ajuns mult mai departe decat suntem astazi, daca am fi avut specialisti care sa reprezinte cu adevarat interesele Romaniei la summit-urile internationale, care s-ar fi luptat pentru drepturile si aspiratiile noastre si s-ar fi erijat in lideri ai tarilor din Balcani. Din nefericire, aici a fost si marea drama a tarilor balcanice. in timp ce in Europa Occidentala, tarile s-au coalizat imediat dupa Al Doilea Razboi Mondial si chiar au constituit C.E.C.O – ceea ce avea sa devina Uniunea Europeana de astazi, lucru care le-au adus prosperitate, in tarile Balcanice nu a existat vreo tara care sa identifice interesele comune in regiune si sa grabeasca drumul acestor tari spre Europa. Ba din contra, au existat mereu tensiuni, nimeni nu si-a dorit sa faca eventuale compromisuri si sa gaseasca puncte comune de colaborare. Romania a avut o mare sansa sa devina lider zonal, dar a ratat-o din cauza ca nu a actionat ca mediator, asa cum bine fac Marile Puteri. Totusi, timpul nu e pierdut, tarile din Balcani inca nu si-au gasit un lider, iar Romania ar putea deveni unul dintre candidatii acestui statut foarte important pentru politica regionala sau chiar europeana, Peninsula Balcanica plasandu-se intre Europa Occidentala si Orientul Mijlociu. Acest lucru s-ar intampla numai daca am avea oameni puternici de Stat, care sa-si asume aceasta responsabilitate”, afirma dr. Anca Nicolescu, vicepresedintele Fundatiei Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI, conform jurnalul.

Masonii au inteles necesitatea momentului, au creat Uniunea Masonica Balcanica si vor dezbate, cu ocazia celei de a III-a reuniuni la Bucuresti, impreuna cu specialisti ai societatii civile problemele reale ale tarilor balcanice

Problemele actuale cu care se confrunta tarile din Balcani in lungul drum catre europenizare, vor fi dezbatute in perioada 4-6 noiembrie, la Bucuresti, cand va avea loc a III-a intalnire a Uniunii Masonice Balcanice. La conferinta internationala “Drumul Balcanilor catre Europa” si-au anuntat prezenta unii dintre cei mai influenti  masoni, istorici, academicieni si reprezentati ai societatilor civile din aceste tari, care vor cauta solutii pe termen lung si scurt, vor discuta si despre provocarile de la Rasarit si despre securitatea energetica aflata in pragul unei crize majore.