Acasă Politic Dezvaluiri din sanul clanurilor din Sectorul 6! „Hingherii auto” ii fac campanie...

Dezvaluiri din sanul clanurilor din Sectorul 6! „Hingherii auto” ii fac campanie lui Mutu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Hingherii de masini din Sectorul 6 fac tot posibilul sa-l puna primar pe Gabriel Mutu si isi sacrifica si ultimii banuti pe aceasta carte. O investigatie realizata de hotnews.ro arata ca partenerul controversatului om de afaceri Ilie Potecaru i-a inchiriat Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de tine” un apartament in care candidatul PSD la Primaria Sectorului 6, Gabriel Mutu, a organizat mai multe intalniri cu electoratul in pre-campania electorala.

Operatiunea s-a derulat printr-o schema menita sa ascunda legatura dintre proprietarul imobilului si Gabriel Mutu. Ion Cornel Petrut, unicul asociat al firmei care detine imobilul inchiriat, si Ilie Potecaru sunt fondatori celui mai scump „hingher de masini” din sectorul 6, Ilcor Auto Eco. Cei doi afaceristi au prosperat in mandatul fostului primar pedelist Cristian Poteras.

Pentru ca apartamentul din Bdv. Uverturii sa poata fi folosit de asociatia lui Gabriel Mutu, Ion Tanasuica, consilier local al PSD in Primaria Sectorului 6, a semneaza in data de 4 ianuarie doua contracte: unul in valoare de 1.200 de lei prin care inchirieaza imobilul de la Puf 2001 Impex SRL si un altul, de comodat, prin care ofera gratuit apartamentul abia inchiriat asociatiei. Societatea Puf 2001 Impex SRL este detinuta de Ion Cornel Petrut (unic asociat) si administrata de Viorel Victor Vieru. Aceeasi persoana administreaza si astazi firma Ilcor Auto Eco, fondata de Ilie Potecaru si Ion Cornel Petrut. Ilcor Auto Eco a castigat milioane de euro din ridicarea masinilor din sectorul 6, in timpul mandatului lui Cristian Poteras.

mutu schema

Tanasuica plateste pentru apartamentul cu 4 camere, situat la parterului unui bloc de pe Bulevardul Uverturii, 1.200 de lei lunar (aproximativ 265 euro) in conditiile in care un imobil similar, cu intrare directa din strada si situat la cateva blocuri distanta, se poate inchiria cu 750 de euro. Chiar daca Tanasuica plateste o chirie de aproape 3 ori mai mica decat vecinii sai, acestuia i-ar mai trebui in fiecare luna inca 450 de lei pentru a reusi sa achite intreaga suma. Potrivit declaratiei sale de avere, acesta traieste doar din leafa de consilier, care in 2015 a fost de 743 de lei pe luna. Anul acesta, Tanasuica candideaza din nou din partea PSD pentru un post de consilier local in Primaria Sectorului 6.

Contactat de HotNews, Ion Tanasuica a spus ca nu isi aminteste cum se numeste firma de la care a inchiriat imobilul si ca nu are nici o legatura si nici nu a auzit de Ion Cornel Petrut, patronul firmei. El povesteste ca initial dorea sa cumpere apartamentul respectiv pentru familia sa, insa, in aceeasi perioada, a fost rugat de Gabriel Mutu sa gaseasca un spatiu pentru asociatie.

ion tanasuicaDincolo de faptul ca Ion Cornel Petrut si Ilie Potecaru au detinut celebra firma Ilcor Auto Eco care se ocupa de ridicarea masinilor din sectorul 6 fix in timpul mandatului sau de consilier, numele Ion Cornel Petrut apare negru pe alb in contractul de vanzare-cumparare al apartamentului care este atasat la dosarul din arhiva Judecatoriei Sectorului 6 prin care apartamentul inchiriat a devenit sucursala a Asociatiei Gabriel Mutu Alaturi de tine. De altfel, persoana imputernicita de membrii asociatiei pentru a face demersurile cu privire la de deschiderea noii sucursale este chiar Tanasuica. Intrebat cum reuseste sa plateasca chiria, el a explicat ca este ajutat de cei 8 copii ai sai care sunt plecati in Germania si de sotie care la randul sau are afaceri in Germania.

In apartamentul de pe Bdv. Uverturii detinut de firma lui Ion Cornel Petrut, Gabriel Mutu a invitat de mai multe ori cetateni din sector sub diverse pretexte. Spre exemplu, pe 14 februarie, de Valentine’s Day, Mutu a “oficiat” in sucursala asociatiei mai multe casatorii de o zi. Gabriel Mutu nu este primul aspirant la scaunul de primar al sectorului 6 care se foloseste de resursele cuplului Potecaru-Petrut. Sebastian Bodu, fostul sef al ANAF si aspirant la functia de primar al Sectorului 6, a inchiriat doua autovechicule, care au fost transformate in caravana publicitara, de la Ilie Potecaru. Reamintim ca Sebastian Bodu si-a anuntat candidatura in acest an, insa i-a fost respinsa, din cauza unor nereguli aparute pe listele de semnaturi.
Primele demersuri pentru infiintarea Asociatiei „Gabriel Mutu Alaturi de tine” au fost facute in luna mai a anului 2015, cu doua luni inainte ca Gabriel Mutu sa fie desemnat candidatul PSD la Primaria Sectorului 6 – in cadrul unei conferinte a organizatiei PSD Sector 6, prezidata de Ecaterina Andronescu.

Dupa cum se poate observa in dreapta imaginii de mai sus, numele asociatiei apare pe banner afisat in sala in care s-a desfasurat conferinta, desi aceasta a fost inregistrata oficial cateva luni mai tarziu.

 

campanie mutu

In data de 19 mai 2015, Gabriel Mutu obtine primul document necesar infiintari unei asociatii, dovada disponibilitatii denumirii. In aceeasi zi, Mutu semneaza o imputernicire notariala prin care ii acorda dreptul de reprezentare pentru infiintarea ong-ului avocatului Beleuta Sorin. La randul sau, Mutu a fost imputernicit prin Actul Constitutiv de membrii fondatori ai asociatiei sa se ocupe de procesul de infiintare al asociatiei. Pe lista membrilor fondatori ai asociatiei figureaza urmatorele persoane:

Gabriel Mutu – candidat la primaria sectorului 6 si senator
Ion Tanasuica – presedinte al asociatiei, consilier local in cadrul Primariei Sectorului 6 si candidat la aceeasi functie la alegerile din iunie 2016
Octavian Teodor Oprescu, vicepresedinte al asociatiei
Dobrogeanu Mariana, secretara a asociatiei si secretara la biroul parlamentar al lui Gabriel Mutu
Oana-Andreea Baba – fost consilier al lui Gabriel Mutu, expert in cadrul Comisiei pentru Politica Externa, unde Mutu este vicepresedinte

Sediul asociatiei Gabriel Mutu este stabilit intr-un apartament cu trei camere din complexul rezidential „Ten Blocks Residence” din Militari. Apartamentul de 107 mp este detinut din 2009 de Gabriel Mutu si sotia acestuia, Claudia, si a fost construit in acelasi an de catre concernul SC PROCEMA SA – SC COMNORD SA. In acelasi complex rezidential domiciliaza si Oana-Andreea Baba.

In cartea funciara a imobilului in care are sediul Asociatia „Gabriel Mutu alaturi de tine” este inregistrat, printr-un ordin emis de Parchetul de pe langa ICCJ – Inspectoratul general al Politiei Romane – Directia de Combatare a Criminalitatii Organizate, un sechestru asigurator pana la concurenta sumei de 1.064.692 lei. DIICOT a instituit acest sechestru deoarece procurorii sustin ca in perioada 2009-2013 senatorul a dispus transferul sumei mai sus mentionate din conturile firmei SC GM Activ Building Management SRL, in conturile a cinci dintre societatile de tip fantoma administrate de membri unui grup infractional organizat specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Banii ar fi ajuns, in final, la senator, dupa ce suma a fost fractionata si transferata in conturile altor societati comerciale, de tip fantoma, administrate tot de membrii grupului infractional organizat, fiind apoi retrasa in numerar, in scopul ascunderii originii infractionale, sustin anchetatorii.

CITESTE MAI MULT PE HOTNEWS.RO DESPRE CLANURILE DIN SPATELE LUI GABRIEL MUTU!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos