Acasă Stirile zilei Dezvaluiri din Lausanne: Regele Mihai a fost lasat singur inainte si dupa...

Dezvaluiri din Lausanne: Regele Mihai a fost lasat singur inainte si dupa slujba de la Biserica Ortodoxa! „Aici e Mihai I, un om singur”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alexandra Tanasescu, corespondentul ProTV la Lausanne, relateaza pe Facebook impresiile traite luni, cand sicriul Regelui Mihai a fost lasat singur inainte si dupa slujba de la Biserica Ortodoxa.

“Ca om si jurnalist, am participat la multe inmormantari, dar aceasta este de departe cea mai trista. Si nu pentru ca este vorba despre Regele Romaniei, despre ultimul Rege al Romaniei, ci pentru ca nu am simtit niciodata atata singuratate in jurul unui sicriu.

Regele a ajuns azi, la biserica din Lausanne, singur. Dupa slujba, fiicele sale, principesele Elena si Sofia au plecat. La fel si prietenii de-o viata. Am ramas noi, jurnalistii, cateva maicute si cativa romani din Elvetia, care mai intra din cand in cand.

Aici e Mihai I, un om singur”, a scris Alexandra Tanasescu pe pagina ei de Facebook. Ea a postat si o imagine cu afisul de pe usa bisericii, care reflecta aceeasi situatie.

Trupul Regelui Mihai a fost depus la Biserica Ortodoxa din Lausanne, cea in care si-a botezat trei dintre fiice si de unde si-a dus pe ultimul drum mama, pe Regina Elena. Sicriul cu fostul suveran a ajuns la biserica neinsotit de familie, adus si lasat in curtea lacasului, timp de o jumatate de ora, pana cand au venit doua dintre fiicele sale.

Traditia spune ca familia trebuie sa fie de fata in momentul in care este dus la altar. Momentul i-a surprins pe romanii veniti sa-si ia ramas bun, care au privit uimiti situaia, scrie protv.