Acasă Timp liber Spiritualitate Dezvaluiri din copilaria lui Arsenie Boca! Parintii lui au luat decizia care...

Dezvaluiri din copilaria lui Arsenie Boca! Parintii lui au luat decizia care l-a marcat pe viata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aproape toti romanii au auzit de Arsenie Boca, considerat Sfantul Ardealului si unul din cei mai mari duhovnici ai Romaniei, dar putini stiu detalii despre copilaria celui ce avea sa devina un reper pentru romani.

„Bunica mea, mama tatalui meu, era sora cu tatal Parintelui Arsenie. si ei, de mici, au fost foarte apropiati cu tatal meu, desi tatal meu mai avea trei frati. Erau opt ani diferenta intre tatal meu si Parintele Arsenie. Opt ani erau diferenta, insa tatal meu, Vasile Crucin, a avut fata de el totdeauna o atitudine parinteasca. L-a iubit foarte mult, si nu l-a lasat niciodata sa vada diferenta de varsta dintre ei, s-o simta. Cum de s-a mutat Parintele la noi? La o vreme, parintii lui Zian au decis sa se desparta; din familie nimeni nu cunoaste motivul, numai tatal meu l-a stiut. Dupa despartirea parintilor lui, Zian a mers, ca si copil – era la scoala primara – la Brad, la matusa lui, si a rugat-o pe bunica mea, care era sora tatalui lui, sa-l anunte pe taica-meu sa vina la Brad. si l-a anuntat si s-a dus dupa el si i-a spus: Sa ma iei de aici! I-a marturisit ca vrea sa plece de acolo si ca-l roaga sa-l aduca la noi. si s-a mutat la noi, la Buteni. Pe urma, m-am nascut eu. El a fost tratat ca si copilul parintilor mei…” , a povestit nepoata lui Arsenie Boca, Zoe Daian pentru Formula As.

Cand s-a nascut Zoe, Zian era unchiul care ii va insenina copilaria si ii va da o savoare neobisnuita amintirilor. „Eu nu eram nascuta atunci, cand s-a mutat la noi”, si-a amintit nepoata. „Avea pe atunci vreo 14-15 ani.Multe din acea perioada le stiu de la parinti. L-a rugat deci pe tata sa se duca la mama lui, sa-i spuna ca nu mai vrea sa mearga la medicina, pentru ca drumul lui e altul in viata. in plus, parintii mamei sale au obligat-o sa se recasatoreasca, si el n-a fost de acord. si de aceea a venit la noi. si taica-meu s-a dus acolo, o lamurit-o pe matusa mea, adica pe mama lui. si a convins-o… Ea, mama lui, nu s-a incapatanat. Era o femeie foarte inteleapta. Frumoasa, frumoasa! Era ca o actrita! O taranca frumoasa si cu bun simt. Semana cu el! Asa mi-au spus si maicutele care au intampinat-o cand s-a dus ea prima oara la manastire, la Sambata”, a marturisit Zoe.

Cum era, ca elev, tanarul Zian ce-l care avea sa devina un Sfant?

„Era foarte modest, retras si timid. si mai slabut. Nu-i placea sa iasa cu nimic in evidenta. Desi mereu era remarcat de ceilalti. Era de-al casei. Asa l-am cunoscut, cand m-am nascut. Noi locuiam pe atunci in cladirea scolii, intr-o locuinta cu trei camere mari, iar Zian avea acolo odaia lui. De la noi s-a dus mai tarziu la liceu, la internat, la Brad. Facea pana acolo, cu trenul, vreo 80 de km. si venea la noi sambata si in vacante. Tot de la noi a plecat mai tarziu la teologie, la Sibiu. si, mai apoi, la Belle-Artele, la Bucuresti. Insa atunci cand am inceput sa vorbesc si sa pricep, el era acasa”, a povestit nepoata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos