Acasă Stirile zilei Social DEZVALUIRI CUTREMURATOARE ale avocatei PAULA IACOB! Ce a spus NICU CEAUSESCU inainte...

DEZVALUIRI CUTREMURATOARE ale avocatei PAULA IACOB! Ce a spus NICU CEAUSESCU inainte sa moara! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Avocata Paula Iacob a facut mai multe dezvaluiri cutremuratoare despre Nicu Ceausescu, de la momentul in care i-a devenit avocata pana in clipa in care ii ajunsese unica familie.

 

Avocata a povestit prin ce clipe a trecut mezinul Ceausestilor de la arestare pana in clipa mortii, de ce adesea era surprins plangand si cum isi ascundea in fata lumii durerea legata de moartea parintilor sai. De asemenea, Paula Iacob a dezvaluit care era locul secret in care Nicu Ceausescu mergea sa se roage si care au fost ultimele sale cuvinte inaintea mortii.

Februarie 1990, inchisoarea Jilava. Nicu Ceausescu, vinovat fiind de faptul ca era baiatul tatalui sau, incerca, parasit de toti, sa-si faca un plan pentru a se lupta cu sistemul de abia infiripat. Toata lumea ii era impotriva. Chiar cei care stiau ca nu este vinovat de tot ce ii pusesera in carca procurorii, taceau malc de frica oprobiului public. Niciun avocat nu avea curajul sa se confrunte cu mania revolutionara a procuraturii. Speranta ii revine de abia cand, intamplator, Paula Iacob se hotaraseste sa il cunoasca si sa incerce sa ii apere drepturile.

„Pe Nicu l-am luat client pentru ca eram odata, asteptam niste clienti de-ai mei obisnuiti, cu delapidari, la Directia de Cercetari Penale unde era si Nicu detinut. Am vazut-o pe actuala nevasta a lui Valentin, care a stat de dimineata, cand eu am intrat, de la ora 9, am gasit-o acolo, stand in zapada, cu pachete ca sa ii dea mancare lui Valentin. Era sotul lui Zoe care a stat si el si atunci era fratele sotului lui Zoe si el cu pachete. La Nicu nu era nimeni. Si cand o verisoara de-a lui, nu de sange, casarorita cu un Petrescu, care era tanara avocata, care vreau sa va spun ca inainate nu ii ajungeau mainile sa le dea la sarutat tuturor avocateilor care se invarteau pe langa ea. Acum statea intr-un colt in tribunal, nimeni nu vorbea cu ea, ba cineva care si-a luat asa o activitate de mare avocat libera, i-a spus: ce mai cauti in tribunal? Esti ruda cu Ceausestii! Afara! Moment in care, fiindca nu imi place nedreptatea, ce vina avea ea ca era maritata cu un nepot de-al lui madam Ceausescu? Si atunci i-am spus: daca ai vreo problema, te rog vino, ca te ajutam si noi cu clientela, putem face ceva…ne mai ajutam intre noi, trimiteam unul la altul clienti. Ea mi-a spus: n-ai vrea sa il aperi dumneata pe Nicu Ceausescu? Da, spun, dar nu are avocat? Nu, n-are avocat. Si atunci am spus: daca nu imi displace ca om, il apar. Daca imi displace, nu-l apar. Si m-am dus si am avut o mare surpriza si am constatat ca nu era deloc cel pe care il povesteau si erau povestile lansate de securitate pe care el nu o iubea deloc. Se simtea urmarit de ei si nu ii vedea in ochi”, a povestit avocata.

Ca de altfel toti romanii, Paula Iacob era intoxicata la randu-i de miturile despre Nicu Ceausescu care ne fusesera picurate in urechi, de-al lungul ultimilor zece ani. Crime pe care nu le-a facut niciodata, violuri, rapturi, comportament abuziv, orgii, toate construisera o imagine a lui Nicu Ceausescu aproape de diabolizare. Astfel ca Paula Iacob a avut o mare surpriza cand l-a cunoscut pe Nicu.

Din spusele avocatei sale, reiese ca Nicu Ceausescu era departe de ar fi fost boemul ticalos care nu intelegea nimic din ceea ce I se intampla. Credea cu multi timp inainate de revolutie ca tatal sau depasise limita in multe dintre actiunile sale si ca ar fi trebuit sa faca un pas inapoi.

Desi se stia nevinovat, Nicu Ceausescu era convins ca o sa primeasca 20 de ani de puscarie pentru ca stia cine il judeca si ce trebuia sa inteleaga poporul din asta.

Vezi VIDEO pe pagina urmatoare!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos