Acasă Politic Dezertări în PDL: Dorin Păran trece la PNL, Nicolae Dobra se înscrie...

Dezertări în PDL: Dorin Păran trece la PNL, Nicolae Dobra se înscrie în UNPR

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Senatorul de Hunedoara Dorin Păran a demisionat, vineri dimineaţă, din PDL, afirmă surse politice, potrivit cărora acesta se va înscrie în PNL şi va fi urmat de deputatul de Hunedoara Iosif Blaga, care ar urma să demisioneze şi el din PDL. De asemenea, senatorul PDL Nicolae Dobra s-a înscris în UNPR, urmând să candideze la Primăria municipiului Sebeş din partea acestui partid.

Dorin Păran a declarat, într-o conferinţă de presă la Deva la care au participat şi liderul PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, şi senatorul PNL de Hunedoara Dan Radu Ruşanu, că a devenit, vineri, senator PNL, după ce în cursul dimineţii şi-a înaintat demisia din PDL.

El a spus că, dacă PNL va considera că merită, va candida pentru un nou mandat de parlamentar, dar că a venit în PNL să muncească, nu să ceară funcţii.

Am ales PNL pentru că doctrina cea mai apropiată de mine este cea liberală. Am venit în PNL să muncesc, nu să cer funcţii. Întotdeauna am mers pe ideea că, dacă munceşti, vei fi răsplătit”, a declarat Dorin Păran, proaspăt înscris în PNL.

El a spus că şi-a stabilit câteva priorităţi şi că va munci alături de noii colegi pentru ca actualul preşdinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, liberalul Mircea Ioan Moloţ, să obţină un nou mandat, iar colegul de la PC Petru Mărginean să obţină funcţia de primar al municipiului Deva.

Păran a precizat că, dacă PNL va considera că merită o nouă candidatură, va candida pentru un nou mandat în colegiul Brad-Simeria-Orăştie, iar dacă nu, „nu va muri în politică”, întrucât întotdeauna a avut o alternativă în mediul privat.

Păran a susţinut că decizia de a părăsi PDL nu a fost una uşoară, mai ales că timp de 17 ani a fost membru al acestei formaţiuni politice. El a spus că a luat această hotărâre după două luni de consultări cu familia şi după ce oamenii din colegiul său i-au spus că îi mulţumesc pentru sprijin, că îl susţin, dar să îşi schimbe partidul.

Într-un top al senatorilor cu absenţe, Dorin Păran se clasează pe poziţia 123 din 135 de senatori. În dreptul acestuia sunt trecute totodată, în cei aproape patru ani de mandat, 32 de iniţiative legislative.

Pe plan local, Păran este supranumit „senatorul aniversărilor”, asta pentru că în 2011 a avut mai multe declaraţii politice, legate de Ziua Femeii, Ziua Veteranilor de Război, Ziua Francofoniei, Ziua Romilor, Ziua Jandarmeriei.

Pe de altă parte, surse liberale susţin că un alt parlamentar PDL de Hunedoara, deputatul Iosif Blaga, s-ar putea înscrie în această formaţiune. Până la ora transmiterii acestei ştiri, Blaga nu a putut fi contactat, el fiind plecat din ţară.

Iosif Blaga a fost ales deputat din partea PDL în 2008, anterior el fiiind primar al municipiului Orăştie.

Nicolae Dobra a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că a decis să plece din PDL deoarece intenţionează să candideze la Primăria Sebeş, iar PDL nu l-a susţinut pentru această candidatură.

„Eu am dorit să candidez la Primăria Sebeş, dar nu am fost varianta aleasă de PDL. În această situaţie, nu am vrut nici să faultez actuala guvernare pentru că o consider o guvernare bună şi am ales variata să merg la UNPR” a spus Dobra.

Dobra a afirmat că s-a înscris în UNPR, dar nu şi-a dat demisia din PDL deoarece, conform legii partidelor politice, înscrierea la un alt partid presupune automat demisia din cel în care fusese până atunci membru.

El a spus că anunţul privind plecarea sa din PDL îl va face oficial, luni, în Senat.

Nicolae Dobra a adăugat că doreşte să aibă o discuţie cu colegii săi din grupul parlamentar, în care să le explice demisia sa, şi a precizat că va susţine în continuare actuala guvernare.

În ultima perioadă, mai mulţi parlamentari şi-au anunţat plecarea din PDL, după ce Sorin Frunzăverde a demisionat din formaţiunea democrat-liberală şi a devenit vicepreşedinte al PNL.

Astfel, au demisionat din PDL deputatul de Timiş Gheorghe Ciobanu, care a trecut la PSD, senatorul de Caraş-Severin Iosif Secăşan şi deputaţii de Caraş-Severin Gheorghe Hogea şi Valentin Rusu, care au trecut la PNL. Joi, a demisionat din PDL, trecând la PNL, senatorul de Iaşi Mihaela Popa, iar vineri şi-a anunţat demisia din formaţiunea democrat-liberală deputatul de Timiş Marius Dugulescu, care a trecut şi el la PNL.