Acasă Stirile zilei DETALIU SOCANT descoperit ACUM despre avionul doborat in Ucraina!

DETALIU SOCANT descoperit ACUM despre avionul doborat in Ucraina!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un detaliu socant a fost descoperit astazi despre avionul doborat in Ucraina, ministrul olandez de Externe Frans Timmermans a vorbit despre descoperirea unui pasager al zborului MH17 care purta o masca de oxigen, specialistii ajungand la concluzia ca unele dintre cele 298 de victime ar fi putut sa aiba timp sa-si dea seama de drama.

Evocand printr-un gest tragerea catre sine a unei masti de oxigen din plafonul aeronavei, el a declarat intr-un talk-show, miercuri seara tarziu, ca pasagerul „a avut timp sa faca acest lucru”.

Invitat la emisiunea „Pauw”, Timmermans raspundea astfel unei remarci a prezentatorului, potrivit caruia ultimele momente din viata pasagerilor nu sunt cele sugerate de catre ministru in ultimul discurs pe care acesta l-a sustinut la ONU.
La putin timp dupa drama, seful diplomatiei olandeze a evocat, intr-o sedinta a Consiliului de Securitate al ONU, sentimentele pe care le-ar fi avut victimele chiar inainte de prabusirea avionului.

„Cat de oribile au fost ultimele momente ale vietilor lor, atunci cand si-au dat seama ca avionul cadea? Au strans, oare, mana celor pe care-i iubeau? S-au privit in ochi, intr-un (gest de) adio tacut?”, se intreba el atunci, dupa care afirma „nu vom sti niciodata”.

Miercuri ministrul a respins comentariul prezentatorului, afirmand ca „nu exista nimic, pentru moment”, care sa permita sa se afrme ca victimele nu si-au putut da seama de drama.

Zborul MH17 s-a prabusit pe 17 iulie in estul Ucrainei, o regiune devastata la momentul respectiv de confruntari armate intre loialisti si separatisti prorusi. Kievul si rebelii se acuza reciproc ca au doborat avionul apartinand companiei Malaysia Airlines.

Potrivit primului raport intocmit de Biroul olandez pentru Securitate (OVV), insarcinat cu efectuarea anchetei, avionul malaysian a explodat in zbor, dupa ce a fost atins de numeroase proiectile care aveau „o viteza mare”.

Sursa: mediafax.ro