Au fost executati dupa ce au marturisit credinta in Hristos! Credinciosii ii praznuiesc astazi pe Sfintii Mucenici Evlampie si Evlampia!

Sfintii Mucenici Evlampie si Evlampia s-au nascut in Nicomidia fiind frati. In timpul persecutiilor pornite de Maximian acestia, impreuna cu mai multi crestini, au parasit cetatea, ascunzandu-se in munti.

Cand Evlampie a trebuit sa mearga in cetate dupa hrana, a vazut afisat pe un perete un edict imperial care proclama prigonirea crestinilor. Pentru faptul ca a rupt acest edict a fost arestat si dus inaintea judecatorului.

Deoarece nu a vrut sa se lepede de Hristos inaintea acestuia, Evlampie a fost supus la multe chinuri. Auzind de chinurile fratelui ei, Evlampia s-a infatisat inaintea judecatorului, marturisind credinta in Hristos. Evlampia a fost la randul sau torturata. In cele din urma, Evlampie a fost decapitat, iar sora sa a murit mai inainte ca sa i se taie capul. Impreuna cu ei au mai fost omorati inca doua sute de crestini.

Click pe aceeasi tema:  Roland Garros: Nadal l-a invins pe Ferrer si a devenit primul jucator care cucereste de 8 ori acelasi turneu de Grand Slam!

Tot in aceasta zi facem pomenirea:

– Sfantului Cuvios Vasian;

– Sfantului Teofil marturisitorul;

Sursa: crestinortodox.ro

CITESTE ALTE STIRI INTERESANTE

spre