Pepenii pe care ii mancam astazi vor disparea incet dar sigur de pe piata odata cu modificare soiurilor de pepene astfel incat sa nu mai fim deranjati de seminte. Aceasta este concluzia jurnalistilor de la independent.co.uk dupa ce au studiat un tablou vechi cu multe secole inainte. In imagine, fructul este taiat si dupa cum se observa, nu seamana absolut deloc cu cei pe care ii cunoastem. Diferenta este atat de mare pentru ca tabloul a fost realizat de Giovanni Stanchi acum cateva secole, inainte ca oamenii sa cultive in mod selectiv doar anumite soiuri de pepene, scrie stiripesurse.ro.

Desi aspectul pepenilor din trecut era diferit, specialistii considera ca gustul era similar cu cel al „verisorilor” din prezent, pe care ii consumam in fiecare vara. Continutul de zahar era la fel de ridicat si fructul era servit proaspat sau fermentat, sub forma de vin.

In timp, insa, oamenii au cultivat doar soiul de pepene cu miez rosu, bogat in licopen, lipsit de partile fibroase, care apar in pictura.

Dat fiind faptul ca in ultima perioada au aparut pe piata pepeni fara samburi, este perfect probabil ca generatiile viitoare sa aiba aceeasi reactie cand vor vedea fotografii cu fructul nostru favorit al zilelor de vara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.