Acasă World Descoperirea care ar putea schimba lumea medicala! Antibioticul din pamant care nu...

Descoperirea care ar putea schimba lumea medicala! Antibioticul din pamant care nu poate fi invins de bacterii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Oamenii de stiinta au descoperit intr-un esantion de sol prelevat din Italia un nou antibiotic, care este eficient impotriva bacteriilor rezistente la antimicrobienii cunoscuti.

Acest nou antibiotic, produs de un microb, a fost numit „pseudouridimicina” (PUM).

El a distrus un evantai larg de bacterii, dintre care multe sunt rezistente, in cadrul experientelor de laborator. De asemenea, noul antibiotic a putut vindeca scarlatina la soareci in testele de laborator.

Descoperirea face obiectul unui articol publicat joi in revista stiintifica americana Cell.

PUM neutralizeaza o enzima esentiala pentru aproape toate functiile fiecarui organism, polimeraza. insa mecanismul sau difera de cel al rifampicinei, o clasa de anitibiotice care vizeaza aceeasi enzima.

Acest nou antimicrobian este de zece ori mai putin susceptibil sa declanseze o rezistenta la antibiotice decat cele care se afla in prezent pe piata.

PUM a ucis aproape douazeci de specii de bacterii in laborator si a fost indeosebi eficient impotriva streptococilor si a stafilococilor, din care mai multi sunt rezistenti la mai multe antibiotice.

Testele clinice pentru acest nou antibiotic ar putea incepe in termen de trei ani si el ar urma sa ajunga pe piata in zece ani, au indicat cercetatorii universitatii Rutgers-New Brunswick si firma italiana de biotehnologie Naicons.

Aceasta descoperire arata inca o data ca bacteriile care se gasesc in sol sunt cea mai buna sursa de noi antibiotice, au subliniat oamenii de stiinta.

Sursa: Agerpres