Acasă Stirile zilei Descoperire ULUITOARE in Centrul Timisoarei! Moscheea care dezleaga misterele Sultanului!

Descoperire ULUITOARE in Centrul Timisoarei! Moscheea care dezleaga misterele Sultanului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Descoperire uluitoare pe santierul arheologic din centrul Timisoarei, chiar in Piata Sf. Gheorghe, o echipa de arheologi a scos la lumina minaretul Moscheii Sultanului Invingator.

 

In proximitatea fundatiei, au fost descoperite mai multe monede turcesti si un turban funerar impresionant. In cortul care starneste curiozitatea trecatorilor, arheologii au dat peste inca un nivel al necropolei musulmane, unde s-a descoperit un numar considerabil de schelete.

Clar delimitata, structura minaretului din care, in vremea pasalacului, muezinul canta chemarea la rugaciune a supusilor lui Allah, constructie a carei inaltime este estimata de specialisti undeva intre 5 si 15 metri, ofera in premiera o imagine concreta, detaliata, a sitului intr-o epoca inca plina de mistere. Moscheea Sultanului Invingator, cu minaretul si enormul cimitir invecinat, alcatuia centrul spiritual al vietii pasalacului Timisoarei. Chiar in vecinatatea minaretului a fost dezgropat un monument funerar din piatra, de dimensiuni impresionante. Somptuoasa, lucrata cu o migala deosebita si acoperita cu un frumos turban, coloana funerara a vegheat, vreme de secole, odihna unui personaj cu statul social inalt in epoca. In Piata Sf. Gheorghe au fost descoperiti numerosi stalpi funerari cu turbane de piatra, acesta este insa cel mai mare.

Sursa: tion.ro