Acasă Sanatate Descoperire socanta in urma autopsiilor victimelor cu COVID-19! „Ce se intampla in...

Descoperire socanta in urma autopsiilor victimelor cu COVID-19! „Ce se intampla in interiorul corpului”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O revelatie socanta privind noul coronavirus este evidentiata de autopsiile efectuate asupra pacientilor care au decedat din cauza Covid-19, autopsii in urma carora medicii au constatat ca pneumonia interstitiala nu este cel mai grav lucru care ni se poate intampla, ci doar o consecinta, deoarece virusul afecteaza in principal circulatia sangelui, relateaza cotidianul italian Il Giornale, citat de Rador.

Dupa cum explica virusologul italian Maria Rita Gismondo pentru ziarul Il Fatto Quotidiano, la spitalele Sacco din Milano si Papa Giovanni al XXIII-lea din Bergamo au fost efectuate 70 de autopsii din care a reiesit ca pneumonia este doar o consecinta, poate nu atat de grava in comparatie cu ceea ce se intampla cu adevarat in corpul nostru. Deja doctorul Giampaolo Palma, un cardiolog din Salerno, avansase aceasta ipoteza, fiind redus imediat la tacere de experti omniprezenti in programele de televiziune, scrie Il Giornale.

Potrivit doctorului Palma, coronavirusul afecteaza in special vasele de sange, impiedicand astfel o circulatie sanguina adecvata si ducand la formarea de trombi (cheaguri de sange, n.r.). Pneumonia ar fi, asadar, doar un simptom succesiv si nu principalul de la care incepe totul, asa cum s-a crezut pana de curand. Pe scurt, de la inceput cercetatorii s-ar fi concentrat in principal pe pneumonie, care acum, in urma concluziilor trase din autopsiile efectuate, nu ar fi principalul mecanism patogen al Sars-CoV-2.

Specialistii sustin ca primele persoane care au murit, lasand la o parte bolile deja existente, ar fi fost victimele unor diagnostice initiale incorecte. Coronavirusul este o boala inflamatorie vasculara sistemica. Prin urmare, din cauza Covid-19, sangele nu poate circula in corp si nu poate ajunge in plamani care, astfel, nu reusesc sa se aeriseasca, in ciuda cantitatii de oxigen eliberat mecanic din exterior.

Se pare ca ventilatoarele, atat de cautate, deoarece pana in urma cu cateva saptamani se gaseau foarte greu, in realitate ar fi inrautatit situatia, care deja era foarte grava. Acum si Statele Unite iau in considerare aceasta teorie italiana.

O descoperire revolutionara care complica din nou lucrurile. Prin urmare, diagnosticul trebuie pus analizand in primul rand gradul de inflamatie constatat la pacient. in acest moment se pare ca cea mai adecvata terapie ar fi administrarea medicamentelor menite sa previna sau sa elimine inflamatia si formarea trombilor, fiind vorba, printre altele, de medicamente foarte accesibile si din punct de vedere economic. Cum ar fi de exemplu heparina, o substanta anticoagulanta care pare ca ar da rezultate bune impotriva coronavirusului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos