Acasă Sanatate Avertismentul medicilor in cazul unui simptom tacut in urma infectarii cu noul...

Avertismentul medicilor in cazul unui simptom tacut in urma infectarii cu noul coronavirus: „Se pot sufoca oricand”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Biologii au descoperit ca exista pacientii cu Covid-19 care nu prezinta simptome, dar care au un nivel de oxigen suficient de scazut pentru a provoca in mod normal inconstienta sau chiar moarte, scrie The Guardian, conform stirileprotv.

Fenomenul, cunoscut de unii drept „hipoxie tacuta” ridica intrebari cu privire la modul in care virusul ataca plamanii si daca ar putea exista modalitati mai eficiente de a trata astfel de pacienti.

O persoana sanatoasa este de asteptat sa aiba o saturatie de oxigen de cel putin 95%. Dar medicii au descoperit pacienti ce ajung la spital cu niveluri ale saturatiei de 80% sau chiar sub 50%.

”Este ciudat sa vezi sosind atat de multa lume cu hipoxie” a spus doctorul Jonathan Bannard-Smith consultant in ingrijiri critice si anestezie la Manchester Royal Infirmary.

„Vedem saturatii de oxigen foarte mici si nu intelegem acest lucru. De obicei, nu vom vedea acest fenomen in caz de gripa sau pneumonie obisnuita. Este mult mai profund si un exemplu de fiziologie foarte anormala care se petrece in fata ochilor nostri”, a mai adaugat medicul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos