Acasă Stirile zilei Stiinta Descoperire de ultima ora la NASA! Exista planete care pot sustine viata

Descoperire de ultima ora la NASA! Exista planete care pot sustine viata

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Astronomii au descoperit cu ajutorul telescopului spatial Kepler peste 100 de exoplanete noi, din care patru ar putea sa intretina viata, informeaza dailymail.co.uk.

Deocamdata, 197 de corpuri ceresti au fost descoperite de curand de telescopul Kepler, dintre care 104 exoplanete au fost confirmate de cercetatori.

Aceste planete, ale caror diametre sunt de 20-50 de ori mai mari decat cel al Terrei, orbiteaza in jurul lui K2-72, o stea pitica din categoria M, aflata la o distanta de 181 de ani-lumina fata de Pamant. Savantii de la Universitatea Arizona spun ca posibilitatea existentei vietii pe aceste planete din afara Sistemului Solar nu poate fi exclusa.

Patru dintre exoplanetele confirmate sunt telurice si ar putea sa intretina viata. Doua dintre ele prezinta niveluri de radiatie similare celor de pe Terra. Descoperirea a fost realizata de savanti prin combinarea datelor transmise de telescopul Kepler cu observatiile realizate la sol de telescopul terestru North Gemini si de WK Keck Observatory din Hawaii, scrie A1.

Atat Kepler, cat si misiunea de monitorizare de la sol a stelei K2-72, descopera planete noi prin masurarea fluctuatiei de stralucire a unei stele, cauzata de trecerea prin fata ei a unui corp ceresc. Peste o mie dintre cele 5.000 de exoplanete detectate pana in prezent de Kepler au fost confirmate prin studii ulterioare, potrivit NASA. Telescopul a fost denumit in onoarea astronomului si matematicianului german din secolul al XVII-lea Johannes Kepler.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPastila suta la suta naturala care iti ia durerea cu mana! Are efect si in cazul insomniilor
Articolul următorDiabetul se poate trata cu o interventia minora