Acasă Stirile zilei Descoperire ALARMANTA pe un cadavru congelat din Siberia! Virusul care a decimat...

Descoperire ALARMANTA pe un cadavru congelat din Siberia! Virusul care a decimat omenirea ar putea reveni!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii au descoperit o radacina de variola veche de trei sute de ani pe un cadavru congelat din Siberia, fapt care ar putea sa ajute la completarea informatiilor despre evolutia acestui virus, potrivit Le Monde.

Variola, considerata de Organizatia Mondiala a Sanatatii ca fiind eradicata in 1979, a provocat decesul a mai multe sute de milioane de oameni si este considerata responsabila de disparitia unor populatii indigene din America, Africa si Asia.

Elementele virusului descoperite in Siberia au fost identificate pe cadavrul unui membru al unei familii de cinci persoane ingropate in Iakutia, au anuntat cercetatorii francezi, al caror studiu a fost publicat in New England Journal of Medicine.

Catherine Thèves, de la Universitatea Paul-Sabatier – CNRS din Toulouse, a spus ca persoana autopsiata avea sange in plamani, semn al hemoragiei, ceea ce i-a determinat sa creada ca aceasta a murit din cauza variolei. „Virusul era in stare avansata de degradare” si numai o mica parte din ADN-ul lui a putut fi secventiata.

In urma analizelor, s-a stabilit ca este vorba de o radacina de variola.

Descoperirea permite studierea evolutiei virusului, cercetatorii avand la dispozitie pana de curand doar radacini datand din perioada 1950 – 1980.

La acest studiu au participat si specialisti de la Universitatea din Iakutia si cea din Copenhaga.

Numai doua laboratoare, unul rus si unul american, mai pastreaza radacini de variola, pentru a putea lupta contra bioterorismului fabricand, daca este cazul, vaccinuri.