Oamenii de stiinta cerceteaza de zeci de ani misterul liniilor NAZCA din Peru fara prea mare succes, rezultatele fiind de cele mai multe ori subiective. Intrebarea aflata pe buzele tuturor a fost daca sunt sau nu sunt de origine pamanteana, iar un profesor britanic pare sa fi gasit raspunsul.

Profesorul Clive Ruggles, de la Universitatea din Leicester, crede ca liniile Nazca, vechi de 1.500 de ani, sunt de fapt un labirint, o complicata cale spirituala. Desi vazute din avion desenele au forma unor animale, Clive crede ca ele nu au fost concepute sa fie privite, ci parcurse pe jos, in cadrul unui ritual initiatic.

In timpul celor cinci ani de cercetari, oamenii de stiinta au parcurs „la picior” 1.500 de kilometri de desert din sudul Perului, analizand liniile create de cultura Nazca intre anii 100 i.Hr.-700 d.Hr. Profesorul Ruggles spune ca si-a dat seama de existenta labirintului inca din anul 1984, insa la inceput nu stia ce scop avea acesta.

Liniile Nazca din Peru au fost observate pentru prima data de arheologul Toribio Mejia Xesspe, in anul 1927, in timp ce se plimba pe dealurile din jur. In ciuda unei credinte larg raspandite, acest desene nu se vad numai din avion, ci si de pe dealurile din jur.

Primii care le-au cercetat cu interes au fost arheologii Paul Kosok si Maria Reiche. Ei au sustinut ca desenele indicau oamenilor din trecut locul de unde rasar Soarele si stele.
Liniile au fost trasate cu ajutorul unor bete, apoi un mic strat de sol a fost inlaturat, realizandu-se astfel o adancime a liniilor de 10-15 cm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.