Dupa ce platforma de socializare online Facebook a introdus in aplicatia Messenger functia care arata cand mesajul a fost vazut de destinatar, intre prieteni au aparut tot felul de discutii legate de rapiditatea cu care raspunde cel care primeste mesajul. Cum poti masca dorinta de a nu fi monitorizat de Facebook si de prietenii care iti trimit mesajul castigand timp de gandire sau mai multa intimitate, fara a da socoteala nimanui? Citeste mai jos…

Potrivit independent.co.uk, exista solutii pentru dezactivarea acestei functii, astfel incat destinatarul sa-si poata acorda tot timpul necesar inainte de a confirma citirea mesajului.

In cazul utilizatorilor de Facebook Messenger care comunica utilizand un calculator, solutia este reprezentata de un mica aplicatie, o extensie intitulata Facebook Unseen, ce se instaleaza in browserul Chrome. Aceasta functioneaza prin eliminarea liniei de cod care marcheaza mesajele ca fiind citite, atunci cand folositi Facebook Messenger.
Pentru cei care comunica folosind serviciul Facebook Messenger pe telefonul mobil sau tableta, solutia este instalarea aplicatiei Unread, din magazinul de aplicatii. Dezavantajul acesteia, spre deosebire de utilizarea extensiei de Chrome de pe calculator, este ca nu permite trimiterea de mesaje, ci doar citirea mesajelor primite.
Dezavantajul de a utiliza aplicatii externe pentru a nu afisa expeditorului informatia referitoare la cititrea sau nu a unui mesaj ar putea disparea daca Facebook va decide sa ofere utilizatorilor mesageriei sale optiunea de a activa sau nu notificarea expeditorului in momentul citirii mesajului, asa cum a procedat relativ recent serviciul Whatsapp, prin afisarea unor bife de culoare albastra doar in momentul in care mesajele sunt citite, desi aceasta optiune este disponibila, si in cazul aceste aplicatii, doar utilizatorilor de telefoane mobile care au sistem de operare Android.

FACEBOOK j

sursa>mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.