Plenul Camerei Deputatilor a admis miercuri cererile Justitiei privind urmarirea penala si incuviintarea retinerii Elenei Udrea, in timp ce pentru arestarea preventiva nu s-a intrunit numarul necesar de voturi.

Deputatii au votat mai intai cererea de urmarire penala a Elenei Udrea, iar apoi au fost supuse votului cu bile concomitent cererile privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a acesteia, relateaza Agerpres.

Daca in ceea ce priveste votul asupra cererii privind urmarirea penala a Elenei Udrea decizia a fost favoarea solicitarii DNA, in cazul incuviintarii retinerii acesteia au fost dezbateri in cadrul comisiei de numarare de mai bine de o ora, dupa ce s-a constatat ca au fost introduse in urne mai multe bile decat deputatii prezenti.

In cele din urma, s-a anuntat ca incuviintarea retinerii a adoptata de plenul Camerei Deputatilor cu 123 de voturi „pentru” si 119 „impotriva”, iar pentru solicitarea privind arestarea preventiva s-au inregistrat 115 voturi „pentru” si 105 „impotriva”, nefiind intrunit numarul de voturi necesar — 122—pentru adoptarea hotararii in acest caz.

Social-democratul Marian Neacsu si liberalul Ludovic Orban au recomandat ulterior in Biroul permanent ca pe viitor sa nu se mai faca vot concomitent cu bile.

Elena Udrea a anuntat ca nu are de gand sa conteste votul colegilor sai asupra cererilor de retinere si de arestare preventiva.

„Nu contest nimic. Eu cred ca (deputatii — n.r.) au dat-o ca la rabin. Adica, hai sa fie una si pentru procuror, una si pentru Udrea. Cred ca asa au dat-o. Pentru ca e imposibil sa nu fi fost voturi anulate, stim cu toti ca au fost”, a aratat Udrea.

intrebata daca crede ca va mai fi retinuta de procuror, in conditiile in care deputatii au respins cererea de arestare preventiva, ea a spus: „Eu vreau sa fiu retinuta si vreau sa port din nou catuse. Haideti, daca e circ, sa fie pana la capat!”.

Ea a mentionat ca se simte obosita dupa ce a stat doua ore in picioare in asteptarea rezultatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.