Acasă Timp liber Auto Deputatii aproba despagubiri pentru cumparatorii de autoturisme Dacia

Deputatii aproba despagubiri pentru cumparatorii de autoturisme Dacia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Camera Deputatilor a adoptat, astazi, proiectul de lege care prevede despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia. Despagubirile se vor acorda si pentru perioada depozitului constituit la BRD.

Deputatii au aprobat, astfel, propunerea legislativa depusa in 2011 de zece parlamentari ai PDL si ai minoritatilor nationale, care a fost respinsa de Senat si au modificat-o astfel incat aceasta completeaza Ordonanta de urgenta a Guvernului 156/2007 privind despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme.

Potrivit celor stabilite de deputati, aceste despagubiri se vor acorda atat pentru perioada depozitului constituit la CEC, cat si pentru perioada depozitului constituit la BRD. Astfel, pentru persoanele care au depus sume de bani la CEC inainte de 1 ianuarie 1990, calculul sumelor se va face cu raportare la data de 1 ianularie 1990, pana la data de 31 decembrie 2013, iar pentru persoanele care au depus la CEC dupa data de 1 ianuarie 1990, calculul se va face cu raportare la data efectuarii depunerii la CEC pana la data de 31 decembrie 2013.

Deputatii au mai decis ca modul de calcul al valorii totale a despagubirilor se va stabili prin hotarare de Guvern in termen de 60 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a acestei legi.

Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect de lege.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos