Acasă Politic Demisie neasteptata la Miscarea Populara. Un lider important si-a anuntat plecarea!

Demisie neasteptata la Miscarea Populara. Un lider important si-a anuntat plecarea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Marian Preda a anuntat marti de dimineata ca si-a dat demisia din functia de presedinte al Fundatiei Miscarea Populara, din motive personale. Acesta crede ca nu este posibila o schimbare din interior a actualei clase politice din Romania.

”In data de 10.06.2014, mi-am depus, din motive personale, demisia din functia de Presedinte al Fundatiei Miscarea Populara. Ma retrag din fruntea Fundatiei cu satisfactia ca in cele 14 luni in care am condus-o, alaturi de membrii fondatori, de echipa tehnica, de coordonatorii judeteni, de voluntari, de cei peste noua mii de membri si cu sprijinul celui care a generat proiectul, dl. Presedinte Traian Basescu, am facut din Fundatia Miscarea Populara o institutie cunoscuta si respectata, un vector important al promovarii valorilor, principiilor si solutiilor de centru-dreapta in spatiul public din Romania”, se arata intr-o declaratia a lui Marian Preda.

 

El mai precizeaza ca, personal, asa cum a facut inainte de a intra in acest proiect si pe parcursul lui, va continua sa promoveze in societatea civila principiile, valorile si solutiile de centru-dreapta, meritul, munca, libertatea, adevarul, echitatea, interesul national, valorile euro-atlantice.

 

”Universitatea din Bucuresti, in care lucrez de douazeci de ani, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala pe care o conduc, sunt cel mai potrivit si sigur loc pentru a o face; prin cartile si articolele pe care le amanasem o vreme, prin studentii, masteranzii si doctoranzii mei, prin proiectele si rapoartele de cercetare care sa fundamenteze politici publice, voi continua sa contribui la modernizarea si democratizarea societatii romanesti. Prin activitatea din ultimul an am fost in preajma mediului politic, l-am privit cu ochi de sociolog de aproape dar fara sa deschid usa si sa fac pasul in partea ”cealalta”, peste gardul politicii”, mai arata Marian Preda.

 

El spune ca pleaca din fruntea Fundatiei ”cu convingerea ca nu este posibila o schimbare din interior a clasei politice din Romania, ca ea va trebui sa vina din exterior”.

 

”Nu ma retrag, insa, intr-un turn de fildes, revin in turnul de veghe al mediului academic, al societatii civile. Sunt convins ca de acolo va veni pana la urma schimbarea in bine a Romaniei”, incheie Preda.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos