Dementa este tot mai prezenta in randul oamenilor, numarul persoanelor diagnosticate cu aceasta maladie a crescut cu 62 de procente in ultimii sapte ani, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit expertilor, motivele acestui procent ridicat ar putea fi populatia imbatranita, imbunatatirea diagnosticarii si o mai buna constientizare a maladiei.

Astfel, intre 2013 si 2014, numai in Marea Britanie, au fost diagnosticate cu dementa 344.000 de persoane, in conditiile in care intre 2006 si 2007 numarul acestora era de 213.000, potrivit datelor furnizate de Health and Social Care Information Centre (HSCIC).

Printre simptomele dementei se numara pierderi de memorie, schimbari de stare si de comportament, schimbari de personalitate.

Potrivit oamenilor de stiinta, din ce in ce mai multi oameni sunt diagnosticati cu aceasta maladie, insa exista sute de mii de persoane care se confrunta singure cu dementa, fara sa aiba sprijin sau sa obtina informatii din partea persoanelor avizate.

De asemenea, specialistii spun ca jumatate dintre persoanele care sufera de dementa nu sunt diagnosticate, in conditiile in care, odata cu inaintarea in varsta, identificarea acestei maladii ar trebui sa fie o prioritate.

Un raport global anunta la inceputul acestei luni ca procentul persoanelor care sufera de maladia Alzheimer si alte forme de dementa este in scadere in Statele Unite ale Americii si alte tari bogate. Cu toate acestea, la nivel global, numarul bolnavilor este inca in crestere, deoarece din ce in ce mai multi omeni traiesc pana la varste inaintate.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.