Acasă Stirile zilei Delicioasa crema Nutella ar putea fi interzisa! Nu te asteptai la acest...

Delicioasa crema Nutella ar putea fi interzisa! Nu te asteptai la acest motiv

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, a sustinut ca ar trebui sa se renunte la consumul cremei Nutella deoarece folosirea uleiului de palmier la fabricarea acestui produs alimentar a dus la o ‘despadurire masiva, care duce, la randul ei, la incalzirea climatica’, informeaza AFP.

Aceste declaratii au fost facute luni seara, in timpul emisiunii ‘Le Petit Journal’ a postului de televiziune Canal+, demnitarul cerand firmei producatoare, Ferrero, sa utilizeze alte materii prime pentru obtinerea faimoasei creme tartinabile cu alune.

Totodata, Segolene Royal a pledat pentru o a treia revolutie industriala, care sa aiba in vedere protejarea mediului inconjurator, dupa ce, cu numai doua zile in urma, isi anuntase intentia de a interzice comercializarea unui cunoscut erbicid de la firma Monsanto, ‘Rounduo’, ca masura de combatere a efectelor negative ale substantelor chimice de acest tip. Franta — care va gazdui summitul pentru combaterea schimbarilor climatice, organizat in decembrie, la Paris, sub tutela ONU — trebuie sa conduca ‘ofensiva’ menita sa puna capat folosirii erbicidelor, a sustinut ministrul la postul de televiziune France 3, mentioneaza ziarul spaniol ‘ABC’.

Compania italiana Ferrero a refuzat sa comenteze opiniile exprimate de ministrul francez despre produsul sau vedeta, dar a dat asigurari ca ‘este cu totul constienta de implicatiile legate de mediul inconjurator’, mentionand ca a luat numeroase masuri, ‘in special, in privinta aprovizionarii cu ulei de palmier’, care poate sa functioneze in paralel cu respectul pentru mediul inconjurator. Firma, care se aprovizioneaza mai ales din Malaezia, Papua-Noua-Guinee si Brazilia, a dat asigurari ca se preocupa de trasabilitatea materiilor prime folosite si de productia durabila de ulei de palmier.

AFP aminteste ca, la sfarsitul anului 2012, in Senatul francez s-a incercat, fara succes, instituirea unei suprataxe de 300 % pentru uleiul de palmier, considerat periculos pentru sanatatea umana, precum si pentru cea a mediului, intrucat obtinerea acestui ulei vegetal presupune defrisari masive.

Sursa: Agerpres