Acasă Stirile zilei Stiinta DEGETUL ARATATOR iti arata exact PERSONALITATEA ta! Studiaza-l bine!

DEGETUL ARATATOR iti arata exact PERSONALITATEA ta! Studiaza-l bine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Degetul aratator poate dezvalui pe loc personalitatea unei persoane, cercetatorii britanici sustinand ca diferenta dintre aratator si inelar poate fi un indice al dozei de testosteron.

Se stie de cativa ani ca diferenta de marime dintre aratator si inelar este un indice al dozei de testosteron la care a fost expus embrionul. In timpul gestatiei, fetusul este supus unor niveluri diferite de hormoni sexuali: estrogenii, hormonii feminini, ar favoriza alungirea indexului, in timp ce testosteronul, hormonul masculin, ar contribui la formarea unor inelare lungi.

Din acest motiv, barbatii si femeile nu au acelasi raport intre cele doua degete. Acest numar, numit indicele lui Manning sau raportul 2D/4D (aratator-inelar), tinde spre 1 la femei si se situeaza in jur de 0,96 la barbati.

Potrivit altor cercetari, un nivel ridicat de testosteron la fetus ar determina in viata adultului un caracter mai nestatornic, mai putin fidel.

Cercetatori de la Universitatile din Oxford si Northumbria au utilizat acest indice la observarea a 1.314 britanici, barbati si femei, si au comparat rezultatele cu cele ale unui studiu asupra comportamentului social si sexual al unui alt esantion de 595 de nord-americani si britanici.

La cele doua grupuri analizate, „am observat ceea ce pare a fi un grup de barbati si femei mai susceptibili sa fie fideli si un alt grup, mai inclinat sa zboare din floare in floare”, spune Rafael Wlodarski, psiholog la Universitatea din Oxford, autor al studiului aparut in revista britanica Biology Letters.

Potrivit studiului, proportia barbatilor inclinati sa fie nestatornici ar fi de 57% (43% susceptibili sa fie fideli), fata de 47% dintre femei inclinate spre nestatornicie (53% spre fidelitate).

Prezenta acestor doua grupuri in populatie ar explica faptul ca, in regnul animal, ”omul a figurat mereu la jumatatea drumului intre speciile monogame si cele poligame”, arata cercetatorii in articol. Ei afirma totusi ca cercetarea asupra lungimii celor doua degete sugereaza o proportie mai mare de femei si barbati nestatornici decat cea la care s-a ajuns prin sondaj pe baza de chestionare. Acest lucru subliniaza faptul ca este nevoie de prudenta in interpretarea rezultatelor, potrivit cercetatorilor.

”Comportamentul uman este influentat de multi factori, ca mediul si experienta de viata, si ceea ce se petrece in uter ar putea avea doar un efect minor asupra unui lucru atat de complex ca relatiile sexuale”, spune Robin Dunbar de la Universitatea din Oxford, un alt autor al articolului, mentionat de AFP.

Sursa: agerpres.ro

Citeste caplimpede