Acasă Stirile zilei Stiinta Declaratia MARELUI MAESTRU MASON scufunda Romania: „MASONERIA isi va reveni cand va...

Declaratia MARELUI MAESTRU MASON scufunda Romania: „MASONERIA isi va reveni cand va acapara CAT MAI MULTI PREOTI”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Marele Maestru Mason Viorel Danacu s-a hotarat sa vorbeasca si sa recunoasca faptul ca masoneria este cu Satana si ca isi va reveni atunci cand va acapara cat mai multi preoti.

A fost prezentat, saptamana trecuta, in “ring” ca masonul care s-a decis sa rupa tacerea. Marele Maestru Viorel Danacu a fost invitat, ieri, la “ring TV”. Nu a venit cu mana goala, ci impreuna cu domnul Mircea Deaca, un alt Mare Maestru celebru, dar si insotit de carti si documente (inclusiv filmate) edificatoare. Ceea ce lasa sa se inteleaga si din cartea sa “Francmasoneria asa cum a fost”, M.M. Danacu, intr-o discutie purtata cu reporterii “ring”, spune raspicat:

“Eu, ca roman, spun ca trebuie sa promovam o masonerie pe intelesul romanilor. Chiar am lansat un program: acela al unei masonerii de fundament crestin-ortodox. (…) In lacasurile de cult romanesti gasim foarte multe simboluri masonice. Si, atunci, sigur ca am mers pe ideea de a promova aceasta masonerie pe care sa o intelegem noi, romanii, majoritar crestin-ortodocsi”.

“Este absoluta nevoie de prezenta unei fete bisericesti intr-o loja” Pentru ca a venit vorba despre apropierea masoneriei de Biserica Ortodoxa, l-am intrebat transant pe Marele Maestru Danacu daca sunt si preoti in lojile masonice. “Sunt!”, a venit prompt raspunsul. Si a urmat o surprinzatoare completare: “Stiti cand isi va reveni francmasoneria? Masoneria isi va reveni si va reintra pe fagasul normal cand in loji vor fi cat mai multi preoti. Si stiti de ce? Pentru ca una dintre cele trei mari lumini ale francmasoneriei pe care noi depunem juramantul este Sfanta Biblie, deschisa la Evanghelia dupa Ioan. Se si rostesc primele cuvinte: «La inceput a fost Cuvantul». Si atunci, daca Biblia este Cartea cea mai completa, atunci aceasta Carte trebuie sa fie bine inteleasa de un initiat. Si ca sa fie foarte bine inteleasa de un initiat, este absoluta nevoie de prezenta unei fete bisericesti intr-o loja. Ca sa ajute in dezbaterile noastre. Pentru ca in loja vin oameni de culori diferite, de varste diferite, de profesii diferite. Si nu stim cati au timp sa citeasca Biblia”. “Patriarhul cunoaste… fenomenul masonic” La fel de transant l-am intrebat (mai ales pentru ca au existat voci, comentarii, barfe) daca patriarhul Daniel este mason sau are vreo legatura anume cu masoneria. Surprinzator, raspunsul nu a fost un “Nu” categoric. A fost un raspuns diplomatic/discret: “Cunoasteti regula care spune ca nu poti sa zici despre cineva ca este mason pana nu ai consimtamantul lui. Pot sa va spun insa ca patriarhul cunoaste fenomenul masonic. Si sa stiti ca toti il cunosc”, concluzioneaza Marele Maestru mason, fara sa precizeze daca prin toti intelege “toti preotii”, “toti inaltii ierarhi” sau, in general, “toti mai-marii”… din societatea romaneasca.

R. C. Stoica: “Pozitia Sfantului Sinod din 1937 este neschimbata”

L-am informat si pe parintele Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei, pentru a afla un punct de vedere cu privire la demersul si declaratiile Marelui Maestru Danacu cu privire la relatia dintre Masonerie si ortodoxie. Parintele Stoica a fost si domnia sa la fel de transant ca si Marele Maestru mason, spunand:

“Pozitia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe de prin anii 1937 cu privire la masonerie este astazi neschimbata”.

Care sa  fie acesta pozitie a BOR cu privire la masonerie? Am gasit pe internet pe site-ul/blogul “bisericasecreta.wordpress.com”  un text de-a dreptul infricosator, demn de anii aceia tulburi dintre cele doua razboaie modiale, ani care, din pacate, au adus si Romaniei multa dezbinare, multa prigoana  si, din pacate, mult sange.  Textul gasit de noi se afla la urmatoarea adresa: http://bisericasecreta.wordpress.com/2007/04/15/pozitia-oficiala-a-bisericii-ortodoxe-romane-fata-de-francmasonerie/.  Publicam textul si in COPIE (INTEGRAL), sub rezerva ca nu este un text official si, tocmai de aceea, asteptam textul official al BOR (promis de parinte Stoica). Totusi,daca textul  este/ar fi adevarat, chiar sa nu se fi schimbat, din 1937 incoace,  nimic. CHIAR NIMIC?!… “Daca Biblia este Cartea cea mai completa (…), atunci aceasta Carte trebuie sa fie bine inteleasa de un initiat. (…) Este absoluta nevoie de prezenta unei fete bisericesti care sa ajute (…) in dialogul pe care noi il avem in Loja. Pentru ca in Loja (…) nu stim cati au timp sa citeasca Biblia.”, VIOREL DANACU, Mare Maestru

“E inadmisibil ca in 25 de ani sa nu avem un templu masonic in Bucuresti. Stiti unde se duc oamenii din corpul diplomatic acreditati in capitala noastra? La Budapesta se duc la tinuta (n.r. – pentru a participa la ritual), pentru ca in Bucuresti nu au gasit un templu masonic.”, VIOREL DANACU, Mare Maestru Mason.

Sursa: ziarulring.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos