Acasă Stirile zilei Social Cea mai mare agentie electorala! Preotii ortodocsi au primit indicatii pentru slujba...

Cea mai mare agentie electorala! Preotii ortodocsi au primit indicatii pentru slujba de duminica pe cine sa recomande alegatorilor! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cea mai mare agentie electorala este Mitropolia Clujului, Maramuresului si Salajului, care au trimis o circulara tuturor preotilor sa-i indemne pe credinciosi cu cine sa voteze.

Potrivit sursei citate, preotii urmau sa-i sfatuiasca pe enoriasi sa voteze candidatul „crestin, ortodox, roman”. Pentru a verifica acest lucru, jurnalistii de la TVR Cluj au sunat la mai multi preoti, pretinzand ca sunt de la Centrul Eparhial, si i-au intrebat daca au primit circulara respectiva.

Discutie:

Reporter: De la Biroul Centru Eparhial va sun. Vreau sa va intreb daca ati primit circulara de la Inaltul si stiti ce trebuie sa le spuneti la oameni despre turul doi.

Preot: Da, da! Am primit, am primit.

R: Si e in regula? Stiti cum trebuie sa le spuneti?

P: Da, da.

R: Va rog sa repetati ca sa fiu sigur ca este in regula.

P: Acuma nu am in fata, dar stiu ce trebuie sa spun.

R: Ce tineti minte?

P: In ideea ca oamenii trebuie sa mearga din nou la vot. Ca trebuie sa alegem un presedinte crestin ortodox, roman…din ce am inteles eu.

Pe de alta parte, reprezentantii Mitropoliei Clujului, Maramuresului si Salajului au respins acuzatiile.

”Mitropolia nu a trimis un astfel de document si le sugereaza preotilor sa nu sustina vreun candidat in biserica”, a spus IPS Andrei, potrivit sursei citate.


Sursa: gandul.info

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos