Acasă World Declaratia despre Lenin cu care Putin si-a pus in cap sute de...

Declaratia despre Lenin cu care Putin si-a pus in cap sute de milioane de crestini!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O declaratie neinspirata a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin, a pus pe jar sute de milioane de crestinit. Putin a comparat mumia lui Vladimir Lenin, expusa in Piata Rosie din Moscova, cu moastele sfintilor crestini, in filmul documentar Vaalam, din care au fost difuzate cateva fragmente pe pagina web a Radioteleviziunii Ruse, informeaza duminica EFE, potrivit Agerpres.

„Pe Lenin l-au pus intr-un mausoleu. Cu ce este el diferit de relicvele sfintilor pentru ortodocsi si, in general, pentru crestini?”, s-a intrebat retoric seful statului rus, care a declarat ca partizanii inhumarii mumiei lui Lenin ii spun ca in lumea crestina nu exista traditia de a nu ingropa ramasitele umane. „Cum sa nu? Mergeti la Muntele Athos (Grecia) si veti vedea ca exista relicve de sfinti”, a sustinut el.

Liderul de la Kremlin a atras atentia ca puterea sovietica „nu a inventat nimic nou, ci pur si simplu si-a adaptat la propria ideologie ceea ce umanitatea inventase deja cu mult timp in urma”. Putin a adaugat ca ideologia comunista si crestinismul sunt similare, deoarece conceptele egalitatii, fraternitatii si justitiei sunt inscrise in Sfintele Scripturi.

Potrivit mai multor sondaje, circa 60% dintre rusi sunt in favoarea inhumarii ramasitelor pamantesti ale fondatorului Uniunii Sovietice, insa Kremlinul asigura ca inhumarea mumiei lui Lenin nu este un subiect pe agenda sa.

sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos