Acasă Stirile zilei DECLARATIA care plaseaza Romania la marginea butoiului cu pulbere: Rusia ar putea...

DECLARATIA care plaseaza Romania la marginea butoiului cu pulbere: Rusia ar putea efectua incursiuni militare in Republica Moldova!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Comandantul fortelor aliate din Europa, Philip Breedlove, a declarat ca NATO are nevoie de un cadru legal pentru a apara tarile care nu sunt membre NATO, astfel Rusia ar putea efectua fara nicio problema incursiuni militare in Republica Moldova si in regiunea separatista moldoveana Transnistria

„In ultimii 12 ani, am incercat sa facem Rusia un partener. Am luat decizii fundamentale, decizii structurale si economice tinand cont de faptul ca Rusia ar fi o parte constructiva a viitorului Europei. Dar acum vedem o situatie diferita si trebuie sa o abordam”, a declarat Breedlove, comandantul fortelor NATO din Europa, la Institutul Atlantic Council.

Sunt necesare masuri noi pentru oferirea de garantii aliatilor din cadrul NATO si pentru contracararea Rusiei, care ar putea intentiona incursiuni militare in Republica Moldova si in Transnistria, a continuat Breedlove, citat de publicatia The Hill.

NATO trebuie sa clarifice politica sa si in relatia cu tari care nu sunt membre ale Aliantei si care risca sa le fie incalcata suveranitatea de catre Rusia, a continuat Breedlove.

„Ce asigurari le pot fi oferite acestor tari? Si care ar fi pronumele personal in aceasta fraza? Cine suntem «noi»? Este vorba de NATO? Este o coalitie? Sunt aliante de tip bilateral?”, a subliniat Breedlove, citat de The Washington Times.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos